• Accessible Travel Netherlands

  Toegankelijk Reizen Nederland stelt reizen op maat samen voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook organiseert zij toegankelijke activiteiten, o.a. in Amsterdam en omgeving, voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Daarnaast wordt informatie geboden over de toegankelijkheid van recreatie en vervoer in Nederland.

  Aanbieder

 • Aldörrum logementen - minicamping

  Aldörrum is een minicamping met appartementen voor mensen met en zonder beperking.

  Men kan er 'logeren zonder drempels'. Enkele vakantiewoningen zijn voor iedereen toegankelijk, ze zijn naar behoefte aan te passen, multifunctioneel. Er kan een beroep gedaan worden op vele vormen van zorg. Ook voor hulpmiddelen (hoog/laag bed met papegaai, een rolstoel, verrijdbare douchestoel) kan gezorgd worden. Behalve hulphonden of blindengeleidehonden zijn huisdieren niet toegestaan.

  Aanbieder

  • Aldörrum logementen – minicamping
   Adres
   Asdonkseweg 7 
   5735 SP  Aarle-Rixtel
   Telefoon
   06 233 56 383 / 0492 382 380 
   E-mail
   info@aldorrum.nl  
   Website
   www.aldorrum.nl/ 
 • De Zonnebloem

  De Zonnebloem organiseert vakanties en activiteiten voor iedereen met een lichamelijke beperking. Meedoen met de Zonnebloem is mogelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke handicap.

  Aanbieder

 • Diemer Zorgvakanties

  Als u een beperking heeft en afhankelijk bent van zorg van anderen, kan het lastig zijn om op vakantie te gaan. U moet veel organiseren, zodat u ook tijdens uw reis de zorg krijgt die u nodig heeft. Diemer Zorgvakanties biedt hierbij uitkomst en biedt vaarvakanties speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Tijdens uw vakantie wordt u begeleid door professionele hulpverleners.

  Aanbieder

 • Dit Koningskind

  De vakanties van Dit Koningskind zijn bedoeld voor mensen die vooral verzorging en begeleiding nodig hebben vanwege hun lichamelijke beperking.

   

  De beperkingen van de deelnemers zijn zeer divers en variëren van slecht kunnen zien tot geheel rolstoelafhankelijk zijn. De vakantieverblijven zijn aangepast voor mensen die van een rolstoel gebruik maken. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat de aanpassingen nooit zo zijn als thuis. Er zal vaak geïmproviseerd moeten worden.

  Aanbieder

 • DOE reizen

  DOE reizen organiseert actieve, sportieve en avontuurlijke reizen met begeleiding in Nederland en daarbuiten voor mensen van 18 tot 65 jaar met een (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

  Aanbieder

 • ECT Vakanties

  De groepsreizen van ECT Zorgvakanties zijn geschikt voor mensen met of zonder lichamelijke beperking of een zorgvraag. Met een aangepast reistempo, rolstoeltoegankelijke accommodaties en aangepaste vervoersmogelijkheden.

  Aanbieder

 • Flow Reizen

  Flow Reizen organiseert begeleide vakanties voor mensen met een beperking. Voorbeelden van beperkingen zijn: verschillende vormen van autisme, epilepsie, licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, etc. De leeftijd ligt vanaf 18 t/m ongeveer 50. Over het algemeen hebben de deelnemers een behoorlijk denkniveau, maar er zijn natuurlijk onderlinge verschillen.

  Aanbieder

 • Handicamp Outdoor

  Handicamp Outdoor organiseert camper vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Elk jaar zijn er meerdere reizen voor mensen tussen 18 en 40 jaar en een reis voor mensen tussen 40 en 60 jaar. Tevens kunnen gezinnen en groepen zelf op stap met de camper en kan er aangepast vervoer worden gehuurd.

  Aanbieder

 • Joseph Cares

  Vakanties op Curaçao voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zorg op maat, hulpmiddelen en aangepaste auto zijn te regelen. De oprichter, Joseph/Joost Nauta is in Nederland eigenaar en algemeen directeur van Joost Zorgt, een gecertificeerde thuiszorgorganisatie met vestigingen in meerdere steden. Ook verzorgt hij onafhankelijk motivatie trainingen aan bedrijven en hun managers.

  Aanbieder

 • Just 4 Fun Tours

  Just 4 Fun Tours biedt begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 16 jaar.

   

  Meer informatie over de reizen van Just 4 Fun Tours vindt u hier. 

  Aanbieder

 • MundoRado Reizen

  MundoRado Reizen is onderdeel van Stichting Het Buitenhof - een reisorganisatie voor mensen met een beperking. Vanuit deze stichting worden reizen georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel.

  Aanbieder

 • Reisburo Vakantie&Zorg

  Reisburo Vakantie&Zorg organiseert een groot aantal zorgvakanties per jaar met kleine groepjes van max. 8 deelnemers. Hebt u weinig zorg nodig, maar vindt u het wel prettig als er iemand is waarop u terug kunt vallen in het geval van medische problemen, dan boekt u een reis met een lage begeleidingsintensiteit. Hebt u veel zorg nodig of bent u volledig rolstoelafhankelijk dan boekt u een reis met een hoge begeleidingsintensiteit. Hulpmiddelen kunnen meestal eenvoudig voor u worden gehuurd op de plaats van bestemming.

  Aanbieder

 • Sahara Travel

  Sahara Travel is gespecialiseerd in Maatwerkreizen en Rondreizen door Marokko, Jordanië, Oman, Israël, Egypte, Algerije en Libië. Een paar keer per jaar organiseert Sahara Travel reizen voor mensen met een lichamelijke functiebeperking die het backpack gevoel willen ervaren of weer willen herbeleven.

  Aanbieder

 • SailWise

  SailWise biedt al 40 jaar betaalbare watersportmogelijkheden voor mensen met een beperking. De vakanties worden georganiseerd voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of een zintuiglijke beperking en voor mensen die chronisch ziek zijn. De missie van SailWise is om mensen met een beperking te helpen hun mogelijkheden te ervaren en vergroten. Dit doet zij door middel van toegankelijke watersportactiviteiten in een ontspannen en veilige omgeving voor iedereen.

  Aanbieder

 • Stichting Elisabeth Ruiterkampen (STER)

  Stichting Elisabeth Ruiterkampen organiseert geïntegreerde ruiterkampen voor kinderen en volwassenen, al dan niet met een lichamelijke-, zintuiglijke- of verstandelijke beperking. De stichting wil ruiters met en ruiters zonder beperking gezamenlijk een leuke paardrijvakantie laten beleven.

  Aanbieder

 • Stichting Samen Ontspannen (SSO)

  Stichting Samen Ontspannen (SSO) is een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking. De doelstelling van de SSO is om mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke beperking te kunnen laten wintersporten. Dit gebeurt door het aanbieden van wintersportreizen voor mensen van 18 + op basis van gelijkwaardigheid, ongeacht de mate van beperking. Elk jaar worden er reizen naar Oostenrijk georganiseerd met een verblijf in een aangepast hotel.

   

  Er worden drie vormen van alpine-skiën geboden, variërend van zelfstandig skiën tot skiën onder begeleiding met hulpmiddelen:

  • Bi-Unique (Zit-ski)
  • Snow-cart
  • Individueel skiën onder begeleiding.

  Voor het succesvol organiseren van de vier wintersportreizen kan SSO beschikken over een groep ervaren vrijwilligers, van 18 jaar en ouder, die in eigen tijd en tegen betaling van een eigen bijdrage deze wintersportreizen mogelijk maken. Deze begeleiders zijn goede skiërs en/of langlaufers. De begeleiding is in de meeste gevallen één op één. Voor deelname aan de reis is het van belang dat de deelnemers in staat zijn de persoonlijke verzorging in grote mate zelf te doen.

  Aanbieder

 • Stichting Wigwam

  Het is heerlijk om er met het hele gezin even tussenuit te gaan. Maar met een zoon of dochter met een beperking is het vinden van een leuke vakantiebestemming niet eenvoudig. Speciaal voor deze gezinnen zijn er in het voorjaar en in de zomer Wigwamvakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk.

   

  De wigwamhuisjes zijn volledig aangepast en van alle gemakken voorzien. Enkele keren per week staat een geheel verzorgde avondmaaltijd voor u klaar zodat u met zijn allen heerlijk kunt genieten van een onbezorgde vakantie. 

  Vijf dagen per week is er een avontuurlijk en grensverleggend activiteitenprogramma voor alle kinderen mét en zonder beperking. Élk kind of tiener met een beperking is welkom, hoe intensief de zorg ook is. Tijdens het activiteitenprogramma krijgt het kind een persoonlijk begeleider die geselecteerd wordt op basis van de zorgvraag van het kind. Hierdoor hebben de ouders even tijd voor zichzelf of elkaar!

   

  Aanbieder

 • Vakantiepark Domaine de Puylagorge

  Vakantiepark Domaine de Puylagorge ligt in het mooie natuurgebied La Brenne (departement Indre, Midden Frankrijk). Het is dé plek voor mensen met en zonder een beperking, jong en oud, om onbeperkt te genieten van een vakantie. Op Puylagorge doet iedereen mee, telt iedereen mee.

  Aanbieder

 • Varen met wielen

  Een aantal jaren geleden is er een prachtig idee ontstaan. Met de bouw van een aangepast schip bedoeld voor maximaal zes personen kunnen rolstoelafhankelijke mensen met een ernstige beperking toch gewoon op vaarvakantie.

  Aanbieder

 • Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

  De Vereniging van Gehandicapte Wintersporters organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk en Italië voor mensen met een lichamelijke beperking. De organisatie heeft aanbod voor gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar en voor jongeren van 16 t/m 27 jaar. Tevens zijn er wintersportreizen naar Italië voor jongeren met een lichamelijke beperking van 16 t/m 27 jaar. Ook worden er skilessen in Huizen en Zoetermeer gegeven.

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina