De tijdelijke en volledige overname van uw mantelzorgtaken heet 'respijtzorg'. In dit hoofdstuk van U Gids vindt u veel informatie over de verschillende vormen van respijtzorg en over organisaties die informatie en ondersteuning kunnen bieden.

Mezzo, landelijke organisatie voor mantelzorg, heeft een website met een respijtwijzer gemaakt.

Lees verder
 • Respijtwijzer Utrecht

  In de respijtwijzer vindt u informatie over verschillende respijtmogelijkheden voor mantelzorger en ouderen in Utrecht. De respijtmakelaar van Steunpunt Mantelzorg Utrecht verzamelt de ervaringen van beroepskrachten met respijtzorg in Utrecht. Hierna bij 'lees verder' kunt u de respijtwijzer downloaden.

  Lees verder
 • Financiering Respijtzorg

  Respijtzorg is soms gratis, bijvoorbeeld als het om vrijwilligerswerk gaat. Als er wel kosten aan verbonden zijn, kunt u deze mogelijk vergoed krijgen.

  Lees verder
 • Tips voor het overdragen van zorg

  Bij het tijdelijk overdragen van zorg is het belangrijk dat degene voor wie u zorgt een prettige tijd heeft en dat u er samen op kunt vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen. Het is logisch dat bepaalde vragen u dan bezighouden; 'Doen ze het wel goed?' of 'Wat moet ik allemaal regelen?' Daarom vindt u hier enkele tips om de zorg wat makkelijker los te kunnen laten. Lees verder
 • Vormen van zorg

  Als u voor een ander zorgt is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen. Dit om te voorkomen dat u overbelast raakt. Maar ook om tijd aan uw andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby's te kunnen besteden. Zo creƫert u een moment om te ontspannen en krijgt u weer kracht om verder te gaan.

  Lees verder Bekijk de aanbieders
 • Vakanties en arrangementen

  Bent u mantelzorger en wilt u op vakantie? Er bestaan verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Lees verder Bekijk de aanbieders

 

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina