Stemmingsstoornissen

kies uw wijk

Dat mensen verschillende emoties op verschillende momenten in hun leven ervaren, is bekend. De meest bekende stemmingsstoornissen zijn depressie en bipolaire stoornis. 

Een depressie is een langdurige neerslachtige stemming. Andere kenmerken van een depressie zijn: weinig zin en puf om iets te doen, weinig eetlust en moeite met concentreren. Vaak zijn er ook gedachten aan zelfmoord. 

Een bipolaire stoornis wordt ook wel een manisch-depressieve stoornis genoemd. Bij de bipolaire stoornis wisselt de stemming sterk tussen twee extremen: heel erg uitgelaten (manisch) of juist heel erg somber (depressief). 

Andere voorbeelden van stemmingsstoornissen zijn:

- Postpartum depressie (Postnatale depressie)

- Seasonal Affective Disorder (winterdepressie)

           

 • Lotgenotencontact

  Voor mensen met een manisch depressieve stoornis (bipolaire stoornis) bestaan verschillende lotgenotengroepen. U vindt ze online of kunt gespreksgroepen bezoeken.

  Depressie Vereniging organiseert groepsbijeenkomsten in onder andere Utrecht.

   

  Plusminus biedt voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact voor mensen met een manisch depressieve stoornis en hun omgeving.

   

  Mindblue brengt mensen met en zonder depressieve klachten in beweging door hen te informeren, inspireren, motiveren en te ondersteunen.  

   

  Depressief.nl een informatieve website over depressieve stoornissen met een lotgenotenforum.

   

  Me Mam voor hulp bij psychische klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Er is een forum voor lotgenotencontact.

  Lees verder
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken