In Utrecht kunnen een aantal organisaties ondersteuning bieden bij het beëindigen van een verslaving.  

Lees verder
 • B Open

  B Open biedt hulp door eerlijk te zijn over alcohol, drugs, gamen en gokken en is er speciaal voor jongeren van 12 tot 24 jaar en hun omgeving.

  B Open gaat uit van de kracht, kwaliteiten en talenten van de jongeren en helpt deze te versterken. Hoe eerder een behandeling plaatsvindt, des te groter de kans op blijvend herstel. De omgeving van de jongere wordt nauw betrokken bij de behandeling. B Open richt zich niet alleen op behandeling, maar met name op het voorkomen van verslaving. Daarom werkt zij ook op het terrein van preventie en veldwerk. B Open is onderdeel van Jellinek.

  Aanbieder

  • B Open
   Adres
   A.B.C.-straat 5 
   3512 PX Utrecht
   Telefoon
   088-1616200 
   E-mail
   infospreekuur@victas.nl 
   Bereikbaar op
   Telefonisch spreekuur: dagelijks van 13.30-16.30 uur 
   Website
   www.b-open.nu 
 • Lievegoed

  Lievegoed is een zorginstelling met een antroposofische insteek. Dit houdt in dat Lievegoed de mens als geheel bekijkt en behandelt. Lievegoed ziet de mens als individu maar niemand is alleen op de wereld. Daarom werkt Lievegoed in haar aanbod voornamelijk in groepsverband.

  Aanbieder

 • Trubendorffer

  Trubendorffer biedt verslavingszorg in onder andere Utrecht. De behandeling is ambulant, dus u slaapt gewoon thuis en volgt zo veel mogelijk uw vaste dagactiviteiten (werk/school).

  Aanbieder

  • Trubendorffer
   Adres
   Mariaplaats 23 
   3511 LK Utrecht
   Telefoon
   0800 - 9999998 (24/7 - gratis) 
   Website
   www.trubendorffer.nl 
 • Jellinek

  Jellinek is hét centrum voor verslavingszorg. Jellinek biedt preventie tot aan topklinische behandeling en outreachende zorg vanuit diverse locaties: Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Almere, Amstelveen, Veenendaal, Gorinchem, Hilversum en Almere.

   

  Jellinek heeft de kennis, expertise en ervaring rondom alle vormen van verslaving. Zij biedt advies, voorlichting en hulp aan iedereen met een vraag over verslaving, gewenning of gebruik, ook bij lichtere problematiek. Ook zijn er programma’s voor naasten van verslaafden.

  Voor een behandeling bij Jellinek heeft u een verwijzing nodig. U kunt daarvoor het beste contact opnemen met uw huisarts. Uw huisarts bespreekt samen met u of u binnen de huisartsenpraktijk geholpen kunt worden of dat u in aanmerking komt voor behandeling bij Jellinek.
  Bij Jellinek krijgt u een behandelplan op maat. U krijgt de zorg en begeleiding die u nodig heeft en die past bij uw situatie. Zo wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met uw werk, eventuele partner of gezin en andere belangrijke zaken.
  Jellinek is werkzaam op meerdere locaties en werkt samen met andere partners in zorg en welzijn. Ook biedt Jellinek online hulpprogramma’s die u thuis kunt volgen.

  Aanbieder

  • Jellinek
   Adres
   A.B.C.-straat 5 
   3512 PX  Utrecht
   Telefoon
   088 16 16 200 
   Bereikbaar op
   Aanmelden ma. t/m vrij. van 8.30 tot 17.30 via tel. nr. 088 505 1220 
   Website
   www.jellinek.nl 
 • Het Trimbos Instituut

  Wilt u meer weten over een verdovend middel of wat de gevolgen zijn van een verslaving?

  De website van Het Trimbos instituut biedt veel nuttige informatie. Het Trimbos Instituut biedt tevens de Alcoholinfolijn en Drugsinfolijn.

  Aanbieder

 • Help! Mijn dierbare is verslaafd!

  Iemand die u dierbaar is, is verslaafd. Wat kunt u doen? Vaak heeft u al van alles geprobeerd om hem of haar te helpen. U staat machteloos wanneer uw dierbare worstelt met een verslaving.

  Of dit nu uw partner, ouder, kind of goede vriend(in) betreft, het beïnvloedt ook uw leven. Deze website is ontwikkeld om u te helpen met deze vreselijk moeilijke situatie om te gaan.

  Aanbieder

2 anderen vinden dit ook

Reageer op deze pagina