• Algemene hulpdienst - U Centraal

  De vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst helpen mensen die door ziekte, ouderdom, een beperking of een gebrek aan sociale contacten zelf niet alles meer kunnen doen en evenmin geld hebben om mensen in te huren. De Algemene Hulpdienst van U Centraal werkt in alle wijken van Utrecht behalve Vleuten en de Meern. De hulp is gratis. U moet hooguit de zaken vergoeden die nodig zijn voor de klus. De Algemene Hulpdienst Utrecht is er voor alle leeftijden.

  Aanbieder

 • De Wilg

  De Wilg is een vrijwilligersorganisatie voor mensen met een beperking. Wekelijks biedt de Wilg verschillende activiteiten gericht op vrije tijd.

  Het uitgangspunt van de geboden activiteiten is dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. De activiteiten worden begeleid door een grote groep vrijwilligers.
  De dagactiviteiten worden in samenwerking met Abrona en WIJ 3.0 georganiseerd.

   

  Aanbieder

 • De Zonnebloem

  Sinds jaar en dag vormt het regelmatig bezoeken van mensen met een lichamelijke beperking het hart van de Zonnebloem. Het bezoek richt zich vooral op mensen die door gevorderde leeftijd, ziekte of beperking weinig buiten de deur komen. De Zonnebloemvrijwilligers proberen eenzaamheid te voorkomen door de buitenwereld bij mensen binnen te brengen. Maar ook door samen buitenshuis leuke dingen te doen. Bij het Zonnebloembezoek staan gezelschap en een goed gesprek centraal.

  Aanbieder

 • Handje helpen

  Handjehelpen organiseert vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning voor kinderen en volwassenen met een beperking of chronische ziekte, voor kinderen met gedragsproblemen en voor jong dementerenden. Een vrijwilliger wordt zorgvuldig gekoppeld aan een hulpvrager, waarbij het vooral belangrijk is dat het tussen hen klikt. Voorbeelden van hulp: speelhulp, tijdelijke overname van de zorg, samen eropuit, hulp bij een vrijetijdsbesteding, gezelschap en nog veel meer.

  Aanbieder

 • Humanitas - Huisbezoek

  Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam; vaak zijn dat ouderen doordat hun sociale netwerk steeds kleiner wordt. Soms zijn het mensen die door ziekte of door een verhuizing niet in staat zijn om contacten aan te gaan en te onderhouden. De vrijwilligers gaan wekelijks of tweewekelijks langs bij mensen die graag bezoek willen krijgen. Overdag, 's avonds of in het weekeinde. Ze drinken een kopje koffie of thee, maken een praatje of als iemand dat wil, een wandelingetje.

  Aanbieder

 • DomstadPlusbus

  Een kopje koffie drinken, naar het winkelcentrum of het tuincentrum gaan. Een pannenkoek eten in Rhijnauwen of een dagje naar de Keukenhof. Dat kan allemaal met de DomstadPlusbus, voorheen bekend als BoodschappenPlusBus. Samen met maximaal zes andere passagiers en twee vrijwilligers gaat u gezellig op pad. De DomstadPlusBus is bedoeld voor ouderen die door lichamelijke gebreken niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen of een dagje uit te gaan. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. De chauffeur en gastvrouw helpen u met in- en uitstappen en bieden zo nodig begeleiding. Er is plek voor een rolstoel of rollator in de bus. Voor het gebruik van de DomstadPlusBus betaalt u een kleine vergoeding. Voor uitstapjes betaalt u de kostprijs. Consumpties zijn meestal voor eigen rekening. Elke twee maanden verschijnt het nieuwe programmaboekje met de ritten voor de komende tijd.

  Aanbieder

 • Plusbus erop uit

  Stichting Plusbus Erop Uit biedt vervoer aan zelfstandig wonende 55-plussers uit Vleuten - De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. De Plusbus Erop Uit organiseert dagjes uit. U wordt thuis opgehaald en teruggebracht. De Plusbus is bedoeld voor mensen die moeilijk zelf kunnen reizen en/of behoefte hebben aan sociaal contact. De Plusbus rijdt vrijwel iedere dag van de week en wordt gerund door vrijwilligers. In de bus is ruimte voor rolstoelen en rollators. Als u begeleiding nodig hebt bij het lopen of duwen van de rolstoel moet u dat zeggen als u zich aanmeldt. Een gastvrouw of -heer kan u dan begeleiden.

  Beschikbaarheid:

  Deze voorziening is beschikbaar in de volgende postcodes:

  • Vleuten-De Meern: 3451, 3452, 3453, 3454, 3455, 3528, 3546
  • Leidsche Rijn: 3541, 3543, 3544, 3545

  Aanbieder

 • Stichting SeniorenStudent

  Door het project jong+oud=goud worden senioren en studenten met elkaar in contact gebracht. De student richt zicht vervolgens een jaar lang minimaal 6 uur per maand, op de zelfredzaamheid van de senior. Zij doen waar de senior behoefte aan heeft: oefenen op de computer, internet gebruiken, een wandeling maken enz..

  Aanbieder

2 anderen vinden dit ook

Reageer op deze pagina