De beschermde woonvorm is bedoeld om te leren op zichzelf te wonen. Dit gebeurt onder andere door begeleiding te bieden bij het organiseren van het huishouden, schoonmaken of administratie. Eventuele behandeling vindt nog steeds plaats bij een behandelaar. Bij sommige locaties hebben mensen een eigen woning met voorzieningen (zoals badkamer en keuken) en bij andere plekken wordt een huis gedeeld met andere mensen.

Aanvraag

De gemeente is verantwoordelijk voor de toegang tot beschermd wonen. Dit valt onder de WMO of wanneer iemand onder de 18 jaar is onder de jeugdwet. De Regionale Toegang regelt de toegang naar beschermd wonen.

In de aanvraag moet duidelijk worden waarom 'lichtere' of ambulante zorg niet mogelijk is.
Hieronder ziet u de contactgegevens van organisaties die beschermd wonen aanbieden in Utrecht. U kunt bij de aanvraag ook aangeven dat u geen voorkeur heeft voor een organisatie.

Het is mogelijk dat u voor beschermd wonen een eigen bijdrage moet betalen.

Lees verder
 • Lister

  Lister ondersteunt mensen bij een psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Zij zijn hierin gespecialiseerd. Werken vanuit ervaring; zijn soms zelf (voormalig) cliënt. Zij gaan op zoek naar de eigen kracht en begeleiden in het proces, dat precies bij iemand past.

  Aanbieder

  • Lister
   Adres
   Furkaplateau 15 
   3524 ZH  Utrecht
   Telefoon
   030 236 10 95 
   E-mail
   voordeur@lister.nl  
   Bereikbaar op
   Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 13.00 uur 
   Website
   www.lister.nl  
 • Leger des heils

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina