We gaan deze website verbeteren! Wilt u ons daarbij helpen? Fijn!

start onderzoek
*U geeft U Gids dan toestemming om uw e-mailadres te delen met onderzoeksbureau Enneüs. Uiteraard gebruikt Enneüs uw e-mailadres alleen voor dit onderzoek. Na afloop worden uw gegevens vernietigd.

Energiekosten

kies uw wijk

> klik hier voor de checklist energiekosten < 

Vergoeding

Huishoudens met een inkomen tot 150% van het sociaal minimum kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van € 1300 van de gemeente. U krijgt dit bedrag automatisch uitbetaald als u een bijstandsuitkering hebt van de gemeente. 

Hebt u een U-pas? Dan kunt u een verkorte aanvraag doen. Hebt u geen U-pas of bijstandsuitkering van de gemeente, maar wel een inkomen tot 150% van het sociaal minimum? Dan kunt u zelf een aanvraag doen. Het aanvraagformulier staat op de website van de gemeente. Als u een aanvraag indient, hoeft u geen bewijs te hebben dat uw energiekosten zijn gestegen. Uw inkomen wordt wel gecontroleerd. 

Hebt u een inkomen tot 200% van het sociaal minimum? Of is € 1300 niet genoeg om de gestegen kosten te betalen? Dan kunt u de aanvullende energievergoeding aanvragen of individuele bijzondere bijstand aanvragen. De gemeente vraagt dan wel veel bewijsstukken om de gestegen kosten en de draagkracht te berekenen.

 

Hulp en advies

Voor hulp bij het aanvragen van tegemoetkomingen, het verklaren en voorkomen van hoge rekeningen of advies kunt u terecht bij De Geldzaak of de Sociaal Raadslieden in het buurtteam.

 

Besparen

Inwoners van Utrecht komen in aanmerking voor een gratis energiebesparingsadvies en bijbehorende Energiebox met besparingsproducten. Daarnaast kunt u terecht bij de energieambassadeurs van Energie-U, kijk voor meer informatie op: www.energie-u.nl

 

> klik hier voor de checklist energiekosten < 

 • De Geldzaak place

  Hebt u onlangs ontslag gekregen? Ga je binnenkort op kamers? Gaat u samenwonen of scheiden? Dit zijn levensgebeurtenissen waardoor vaak de financiële huishouding verandert. Wilt u goed voorbereid zijn op deze veranderingen en voorkomen dat er achterstanden ontstaan? Kom dan eens langs bij De Geldzaak: een plek in de stad waar u zelf aan de slag gaat om beter uit te komen met uw geld. Er is een deskundige medewerker die met u meekijkt en meedenkt. U krijgt antwoord op vragen als:

  - Heb ik recht op financiële bijdragen?
  - Waar kan ik op besparen?
  - Wat staat mij financieel te wachten als ik ga studeren? 

  Waar & Wanneer:
  De Geldzaak, Steenweg 20: elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en elke maandag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur 
  Bibliotheek Neude: elke donderdag van 15.00 tot 17.00 uur
  Buurtcentrum Hoge Weide:
  elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur
  Gezondheidscentrum De Amazone:
  elke maandag van 08.00 tot 12.00 uur en elke donderdag van 9.00 tot 11.30 uur
  Bij Bosshardt Leger des Heils Zuilen: elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur
  Bibliotheek Kanaleneiland: elke woensdag van 10.30 tot 12.30 uur
  Buurtcentrum de Oase: elke dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur

  Of kijk op de website voor meer informatie. 

  U kunt uw vraag ook voorleggen via WhatsApp nr. +31302361766, of een mail sturen naar info@degeldzaak.nl  Adres
  Steenweg 20 
  3511JP Utrecht
  Telefoon
  030 2361766 
  E-mail
  info@degeldzaak.nl 
  Website
  https://www.degeldzaak.nl/ 
 • Sociaal Raadsliedenwerk - U Centraal place

  De sociaal raadslieden houden zich bezig met vragen en problemen van Utrechtse burgers. Zij zijn gespecialiseerd op het terrein van de sociale zekerheid, belastingen, financiën, werk, wonen, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, onderwijs en consumentenzaken. Zij helpen burgers gebruik te maken van de regelingen en voorzieningen waar ze recht op hebben. Ook kunnen de sociaal raadslieden burgers ondersteunen bij het onderzoeken van bezwaarmogelijkheden en het opstellen en indienen van een bezwaarschrift.

  In de gemeente Utrecht werken de sociaal raadslieden binnen een buurtteam. Daar vormen zij samen met stagiairs en vrijwilligers het team informatie en advies (team I&A). In de 18 buurtteams in Utrecht werken in totaal 28 sociaal raadslieden, 24 stagiairs sociaal juridische dienstverlening (SJD) en ruim 100 vrijwilligers. Samen informeren en adviseren zij de inwoners van Utrecht.  Adres
  Pieterskerkhof 16 
  3512 JR Utrecht
  Telefoon
  (030) 236 17 70 
  E-mail
  info@u-centraal.nl 
  Website
  www.u-centraal.nl/sociaalraadslieden 
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken

mail icoon twitter logo facebook logo