Collectieve zorgverzekering gemeente Utrecht

kies uw wijk

De gemeente Utrecht heeft een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen. Een laag inkomen betekent hier: tot 125% van de bijstandsnorm. U kunt deelnemen aan deze verzekering als u in Utrecht woont en een U-pas heeft. De gemeente werkt samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De collectieve verzekering heet U-polis.

U-polis
De U-polis bestaat uit een basisverzekering en een verplichte aanvullende verzekering. Zorg en Zekerheid geeft korting op de premie en ook de gemeente Utrecht betaalt mee. Er zijn twee pakketten:

  • Utrecht Standaard: een goede keuze als u geen hoge zorgkosten verwacht, maar wel goed verzekerd wilt zijn. Utrecht Standaard kost € 131,24 per maand.
  • Utrecht Top: de beste keuze als u hoge zorgkosten hebt. Het eigen risico is meeverzekerd en u krijgt uitgebreide vergoedingen. Ook wordt de eigen bijdrage Wmo/Wlz vergoed. Utrecht Top kost € 181,34 per maand.

Overstappen naar U-polis
Vanaf november sturen zorgverzekeraars de nieuwe polisvoorwaarden voor het volgende kalenderjaar naar hun verzekerden. Dat is het moment om prijs en  pakket van de zorgverzekering te bekijken en te vergelijken met andere zorgverzekeringen. 
Op utrecht.nl/werk-en-inkomen vindt u in de tweede helft van november  informatie over de nieuwe U-polis en hoe u moet overstappen als u dat wilt.

Deze pagina heeft mij geholpen

alt alt alt

Reageer op deze pagina

X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken