Overlijden

kies uw wijk

Wanneer een dierbare komt te overlijden kan er veel op u afkomen. Emotioneel kan er veel loskomen en praktisch moet er van alles geregeld worden. Waar moet u allemaal aan denken? Welke dingen moet u niet vergeten en wat moet u als eerste regelen? Wanneer uw partner of ouder overleden is heeft de rijksoverheid een handige vragenlijst gemaakt waar u na maximaal 11 vragen een overzicht krijgt van alle punten waar u aan moet denken/wat geregeld moet worden.

 • Financiele afhandeling

  Wie bij leven nadenkt over de periode na overlijden, maakt het nabestaanden vaak wat makkelijker in een moeilijke tijd. Zijn er wensen voor de uitvaart? Is er een testament? Welke verzekeringen zijn er afgesloten?

  Lees verder
 • Rouwverwerking

  Sterven is een ingrijpende gebeurtenis die bij het leven hoort. Soms lukt het niet om de veranderende omstandigheden het hoofd te bieden. Begeleiding kan dan belangrijk zijn. De begeleiding aan cliënten, hun naasten en mantelzorgers, richt zich op de veranderingen die zij doormaken en de keuzes die zij moeten maken.

  Lees verder
 • Erfenis

  Wanneer iemand komt te overlijden laat hij/zij zijn bezittingen en schulden achter aan anderen. Wettelijk is hier van alles voor geregeld. Wanneer u een erfenis krijgt hoeft u die niet zo maar te accepteren. Bijvoorbeeld als u weet dat de schulden hoger zijn dan de waarde van de bezittingen.

  Meer hierover leest u onder andere op de website van het Nibud.

Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema

Stichting TrösT

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon  
 • e-mail   Info@trost.nl
 • website   www.trost.nl
 • adres   ,
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met u-Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken