Geregistreerd partnerschap

kies uw wijk

Als u uw relatie officieel wilt maken, kunt u (naast trouwen) ook kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Net als bij trouwen moet u dit melden bij de gemeente. Meer informatie hierover leest u op de website van de gemeente Utrecht.  

Wat moet u allemaal regelen als u een geregistreerd partnerschap wilt aangaan? En wat houdt zo'n partnerschap in? Meer informatie hierover vindt u ook op de website van de Rijksoverheid

Belasting en toeslagen
Als u een geregistreerd partnerschap aangaat, heeft dit gevolgen voor de belasting die u moet betalen of terugkrijgt en voor de toeslagen die u ontvangt. 

Geregistreerd partnerschap in het buitenland 
Wilt u een geregistreerd partnerschap afsluiten buiten Nederland? Dan heeft u extra documenten nodig en moet u soms aan meer voorwaarden voldoen. Wat u moet regelen verschilt per land. Meer hierover leest u op nederlandwereldwijd.nl en op de website van de Rijksoverheid

Geregistreerd partnerschap met iemand die geen Nederlander is
Wilt u een geregistreerd partnerschap aangaan met iemand die geen Nederlander is? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid aan welke voorwaarden u en uw partner moeten voldoen en wat u moet regelen. 

 

 • Juridisch Loket place

  Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies en informatie op alle rechtsterreinen aan iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen. Dat gebeurt op een vertrouwelijke manier.

  De 250 juristen van het Juridisch Loket, verspreid over 30 vestigingen door heel Nederland, zijn onafhankelijk en geven persoonlijk advies. Indien nodig kunnen zij ook helpen een goede advocaat te vinden.


  Het Juridisch Loket geeft gratis antwoord op juridische vragen. Om te kunnen scheiden heeft u een advocaat nodig. Als u er samen uit kunt komen kunt u één gezamenlijke advocaat nemen. Het Juridisch Loket kan u helpen de juiste advocaat te vinden.


  Adres
  Catharijnesingel 55 
  3511 GD Utrecht
  Telefoon
  0900 - 80 20 (€ 0,10 cent per minuut plus gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50 euro) 
  Bereikbaar op
  maandag t/m donderdag 09.00 – 17.00 uur. Op vrijdag 9.00 - 13.00 uur. 
  Website
  www.juridischloket.nl  
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema

Juridisch Loket Utrecht

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   0900 - 80 20 (€ 0,10 cent per minuut plus gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50 euro)
 • e-mail  
 • website   www.juridischloket.nl
 • adres   Catharijnesingel 55 3511 GD, Utrecht
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.