Samenlevingscontract

kies uw wijk

Tussen een huwelijk of een geregistreerd partnerschap en een samenlevingscontract zijn een paar belangrijke verschillen. Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt u automatisch een aantal dingen geregeld, zoals onderhoudsplicht en erfrecht. Bij een samenlevingscontract regelt u deze zaken alleen als u ze in het contract opneemt. Op de website van de Rijksoverheid leest meer over deze verschillen. 

Wat moet u regelen?
Op deze website vindt u ook een overzicht waar u allemaal aan moet denken als u een samenlevingscontract afsluit en een handige checklist.

Belasting en toeslagen
Als u samenlevingscontract afsluit, heeft dit gevolgen voor de belasting die u moet betalen of terugkrijgt en voor de toeslagen die u ontvangt.

Samenwonen met een buitenlandse partner
Wilt u samenwonen met een buitenlandse partner? Dan moet de relatie op een lijn te stellen zijn met een huwelijk. Meer informatie hierover vindt u op de website van de IND

 • Juridisch Loket place

  Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies en informatie op alle rechtsterreinen aan iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen. Dat gebeurt op een vertrouwelijke manier.

  De 250 juristen van het Juridisch Loket, verspreid over 30 vestigingen door heel Nederland, zijn onafhankelijk en geven persoonlijk advies. Indien nodig kunnen zij ook helpen een goede advocaat te vinden.


  Het Juridisch Loket geeft gratis antwoord op juridische vragen. Om te kunnen scheiden heeft u een advocaat nodig. Als u er samen uit kunt komen kunt u één gezamenlijke advocaat nemen. Het Juridisch Loket kan u helpen de juiste advocaat te vinden.


  Adres
  Catharijnesingel 55 
  3511 GD Utrecht
  Telefoon
  0900 - 80 20 (€ 0,10 cent per minuut plus gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50 euro) 
  Bereikbaar op
  maandag t/m donderdag 09.00 – 17.00 uur. Op vrijdag 9.00 - 13.00 uur. 
  Website
  www.juridischloket.nl  
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema

Juridisch Loket Utrecht

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   0900 - 80 20 (€ 0,10 cent per minuut plus gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50 euro)
 • e-mail  
 • website   www.juridischloket.nl
 • adres   Catharijnesingel 55 3511 GD, Utrecht
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.