Voor tweedelijnszorg heeft u een verwijzing of indicatie nodig. U kunt niet direct contact opnemen met deze zorgverleners.
Vaak zijn dit specialisten in het ziekenhuis, revalidatiezorg en tweedelijns/gespecialiseerde GGZ.
Thuis is het soms moeilijk om de gewenste zorg te kunnen geven. Een hospitium of hospice kan uitkomst bieden. Mensen kunnen zich hier met familie en vrienden in een rustige, liefdevolle omgeving voorbereiden op het naderende levenseinde.
Lees verderSaltro is een diagnostisch centrum dat (huis)artsen en verloskundigen ondersteunt bij hun diagnostiek. Naast laboratoriumonderzoek voert Saltro functieonderzoeken uit zoals ECG’s (hartfilmpjes), echo’s en longfunctiemetingen. Bovendien verzorgt Saltro de controles, dosering en begeleiding van trombosedienstpatiënten bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Er zijn verschillende Saltro-punten in de stad. Informatie over diensten, locaties en openingstijden kunt u vinden op www.saltro.nl.
Lees verderIn de stad en regio Utrecht zijn verschillende ziekenhuizen waar u voor medische zorg terecht kunt.
Lees verderEen zorghotel biedt een tijdelijk verblijf, met de zekerheid van 24 uur per dag verpleging en verzorging. Er wordt veel waarde gehecht aan comfort, privacy en service. Naast algemene verpleging en verzorging schenken veel zorghotels ook aandacht aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie en diëtetiek.
Lees verderchat
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.
Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat
Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact