Over U Gids

U Gids: wij helpen u graag op weg

Hoe kan ik een toeslag aanvragen? Waar kan in de buurt een kopje koffie drinken? Waar kan ik mij aanmelden als vrijwilliger? De U Gids is een site waar u zelf allerlei informatie kan vinden aan de hand van 12 thema's, zoals: wonen, financiën en zorg. Ook kunt u direct een trefwoord intypen. U Gids zoekt in de eigen website, maar raadpleegt ook externe websites, zoals de Belastingdienst, UWV of gemeente Utrecht.

Het team achter U Gids zorgt dagelijks voor informatie die up to date is en houdt u graag op de hoogte over actuele onderwerpen die spelen in de stad Utrecht, u vindt deze links onder in de website.

Zo krijgt u antwoord op uw vragen:

 • Chat:  Vindt u niet wat u zoekt? Wij staan u graag te woord via ons chat-spreekuur

 • Telefonisch:  Op werkdagen zijn wij bereikbaar op 030 – 2361727 of via WhatsApp
  06 -23365051
 • Mail: Uw vraag per mail stellen? Dat kan via ugids@u-centraal.nl

  De papieren gids

  Leest u liever van papier? Elk voorjaar verschijnt een geactualiseerde versie van de papieren Plusgids Utrecht. U vindt de gids in o.a. buurthuis, huisartsenpraktijk en de bibliotheek of bekijk de gids digitaal via: www.ugids.nl/plusgids

  U wijzer
  U wijzer is een Utrechtse co-productie van Stadsgeldbeheer - onderdeel van stichting de Tussenvoorziening - en het Stadsteam informatie en advies van U Centraal. Het boekje is bedoeld als naslagwerk voor professionals en vrijwilligers, begeleiders en andere geïnteresseerden die Utrechtse burgers ondersteunen bij hun administratie en financiën. U wijzer wordt jaarlijks geactualiseerd. Bekijk de U wijzer via: www.ugids.nl/uwijzer

  Wie zijn wij?
  Wij zijn het Stadsteam Informatie & Advies van U Centraal, ons team bestaat uit 10 professionals die allen een achtergrond hebben in de hulpverlening met eigen expertises.

  U Gids wordt beheerd door U Centraal in opdracht van de gemeente Utrecht. De redactie houdt de informatie bij, op basis van gegevens die de diverse organisaties in de stad aanleveren. Wilt u graag een vermelding in U Gids? Stuur dan een mail naar ugids@u-centraal.nl. De redactie zal dan de informatie beoordelen en eventueel plaatsen. Het is niet mogelijk om op U Gids te adverteren.

 

X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken