• Boogh Afasiecentrum Utrecht

  Mensen staan midden in het leven. Plotseling verandert een beroerte, hersenbloeding of ongeluk hun leven. Door het hersenletsel kunnen mensen moeilijker praten, begrijpen, lezen en schrijven: ze hebben afasie.

   

  Naast de afasie kunnen verlammingen en/of problemen optreden met

  • het bewuste handelen
  • het waarnemen van de omgeving
  • het concentreren, het nemen van initiatieven en het geheugen

  Bovengenoemde beperkingen veranderen het leven volledig. Het Afasiecentrum slaat een brug tussen therapie en het dagelijks leven.

  Aanbieder

 • Boogh Arbeidsre-integratie

  Boogh Arbeidsre-integratie is een gespecialiseerd re-integratiebedrijf voor mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking, chronische ziekte, burn-out of een autisme spectrumstoornis met normale begaafdheid. Boogh begeleidt in verzuim en re-integratie van werk naar werk en van geen werk naar werk. Boogh Arbeidsre-integratie maakt onderdeel uit van Stichting Boogh.

  Aanbieder

 • Boogh Utrecht De Paraplu

  Boogh Utrecht de Paraplu is een welzijnsorganisatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte uit de stad en de provincie Utrecht. Het doel van de organisatie is bevordering van sociale contacten en maatschappelijke deelname. Daarnaast is Boogh Utrecht de Paraplu een ontmoetingscentrum voor bewoners van de wijken Transwijk en Kanaleneiland.

   

  In samenwerking met o.a. Resto VanHarte, Al Amal en Doenja worden diverse activiteiten aangeboden. Het aanbod van Boogh Utrecht de Paraplu omvat:

   

   

  • Ontmoetingsgroepen
  • Activiteitengroepen
  • Cursussen
  • Voorlichtingsactiviteiten
  • Recreatieve activiteiten

  Aanbieders

 • Boogh Utrecht Leidsche Rijn

  Boogh is gespecialiseerd in begeleiden, trainen en behandelen van mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte. In de activiteitencentra in Utrecht, Nieuwegein en Harmelen stellen cliënten zelf een programma samen dat past bij hun wensen en mogelijkheden. Boogh organiseert daarnaast kleinschalige activiteitengroepen specifiek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, waarbij ontmoeting en uitwisseling van ervaringen centraal staan. Ook zijn er activiteiten voor jongeren en is er een keer per maand een sociëteit voor hoger opgeleiden. Mensen met afasie kunnen terecht bij Boogh Afasiecentrum Utrecht.

  Aanbieder

 • Coffeemania By Boogh

  Coffeemania By Boogh is een koffiebar waar iedereen zich meteen thuis voelt. Vanwege de heerlijke koffie, smakelijke lunch en huisgemaakte taarten, maar ook vanwege de sociale instelling van het bedrijf. Bij deze koffiebar worden onder andere mensen begeleid met ASS (Autistisch Spectrum Stoornis), hersenletsel (NAH) of een chronische ziekte. Het gaat bij Coffeemania By Boogh om het doorstromen naar een passende invulling van de werkweek, dat kan zowel onbetaald als betaald werk zijn.

  Coffeemania By Boogh is op zoek naar mensen die weer aan de slag willen of hun arbeidsmogelijkheden willen herontdekken. De werkzaamheden zijn divers, van voorraadbeheer, serveren, boodschappen doen en bezorgen van maaltijden tot schoonmaak, afwas en diverse keukenwerkzaamheden. Er wordt bij Coffeemania By Boogh altijd gekeken naar mogelijkheden, waardoor vaardigheden worden versterkt en competenties verworven. Waar het bovenal om gaat is dat ieder naar eigen vermogen en met plezier werkt.

  Werken bij Coffeemania By Boogh is een mogelijkheid om verder te komen. Het betreft niet-betaald werk. De voorwaarden zijn dat medewerkers geen ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) ondersteuning nodig hebben, er verzorgd uitzien, in staat zijn tot zelfreflectie en minimaal drie maanden beschikbaar zijn. Ook moet er sprake zijn van een opdrachtgever zoals de gemeente, het UWV of een werkgever.

  Aanbieder

 • Je kunt meer

 • Stichting Zorgboederij Den Hoet

  Zorgboerderij Den Hoet organiseert dagbegeleiding en dagverzorging voor ouderen met dementie, volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel of een meervoudige beperking.

  Den Hoet is een monumentale boerderijlocatie in Leidsche Rijn Utrecht. De dagactiviteiten vinden plaats in de tuinen en bij onder andere de boerderijdieren. Zorgboerderij Den Hoet werkt samen met onder andere de case managers dementie van AxionContinu, Boogh Utrecht en Reinaerde.

   

  Aanbieder

 • Zorgboerderij Griftenstein & Zorg

  Griftenstein & Zorg is een zorgboerderij in De Bilt, gehuisvest in een pensionstal voor paarden. De zorgboerderij is een fijne plek voor mensen van alle leeftijden die begeleiding nodig hebben of een nuttige dagbesteding zoeken.

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina