Digitale wereld

kies uw wijk

U kunt er bijna niet meer omheen: instanties waar u uw zaken digitaal moet regelen. Maar dat daadwerkelijk doen, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden voor scholing, hulp of ondersteuning.

Op de website van Mediawijsheid vindt u veel informatie over het veilig en slim gebruiken van (digitale) media.
Ook op de website van veiliginternetten vindt u veel antwoorden op vragen over het gebruik van internet. 

 • Bibliotheek Utrecht

  Bij de bibliotheek Utrecht kunt u terecht voor leren werken met de computer, tablet of juist met het internet. Ook kunt u in de locaties zelf oefenen of een vraag stellen. Alle informatie vindt u op deze pagina.

  Lees verder
 • Digitale bruisplekken

  In buurtcentrum de Pijler, de Weide Wereld en de Schakel worden digitale bruisplekken georganiseerd voor bewoners in de wijken: Vleuten- en de Meern, Leidsche Rijn. Een digitale bruisplek is een ontmoetingsplek in de buurt, waar bewoners tijdens het digitaal inloopspreekuur terecht kunnen met hun digitale vragen, vaardigheden kunnen oefenen en andere bewoners kunnen ontmoeten die hierbij kunnen helpen.

 • Digiwijs 3.0

  Digiwijs 3.0 biedt computercursussen in uw eigen wijk. Voor iedereen die aan het begin staat maar ook voor mensen die al een beetje met de computer over weg kunnen. De kosten zijn afhankelijk van welke cursus u wilt doen. Meer informatie over de cursussen en de kosten vindt u op deze website. 

  Digiwijs 3.0 werkt samen met de bibliotheek en Taal doet meer, zij bieden gezamenlijk het DigiTaalhuis aan in de bibliotheken. 

   

   

   

 • Oefenwebsite Uabc

  Een oefenwebsite van de gemeente Utrecht wijst u de weg in websites van de overheid. Assistent 'Steffie' legt in duidelijke taal, met beeld en geluid, uit hoe u digitaal te werk gaat. U krijgt uitleg over veel voorkomende stappen en u kunt op de website veilig oefenen. Bijvoorbeeld om een afspraak met de gemeente te maken, een paspoort aan te vragen of een uitkering.  

 • Welkom online - nationaal ouderenfonds

  Het ouderenfonds biedt een online programma 'welkom online' aan waarin u op vijf thema's leert om te gaan met de digitale wereld. De thema's zijn: uw dagelijks leven, uw actieve leven, uw sociale leven, uw gezonden leven en mobiele leven.
  In dit programma leert u, op uw eigen tempo, aan de hand van voorbeelden en opdrachten hoe u dingen online kunt regelen. Mocht u er zelf niet uitkomen kunt u ondersteuning krijgen van een vrijwilliger van het ouderenfonds. Achteraf kunt u ook altijd contact opnemen met de digihulplijn (0800 1508). 

Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken