• Levensgebeurtenissen workshop & budget

  Op basis van de Pilot levensgebeurtenissen kunnen mensen die met ontslag geconfronteerd worden tijdelijk ondersteuning vragen. De ondersteuning bestaat uit een workshop van U Centraal (algemeen toegankelijk) en een vergoeding van 400 euro van de gemeente (voor mensen met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm).

  Veel mensen komen na een (echt)scheiding in financiële problemen doordat de inkomsten en uitgaven veranderen. Als u tijdig grip krijgt op uw financiële situatie, kunt u  veel problemen voorkomen. U Centraal biedt een workshop over omgaan met de financiële gevolgen van (echt)scheiding. U krijgt tips van UWV en advies over hoe u uw  financiële situatie kunt bijstellen.

  U krijgt antwoord op vragen als:

  * Hoe ziet mijn financiële situatie eruit na ontslag?
  * Op welke posten kan ik geld besparen?
  * Zijn er regelingen waarvoor ik in aanmerking kom?

   

  Aansluitend kunt u de cursus Grip op Financiën volgen. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor een Gripbudget (€ 400,-) van de gemeente Utrecht.

  Meer weten / aanmelden:
  Ga naar www.u-centraal.nl/levensgebeurtenissen of bel U Centraal, team Financiën en Administraties op 06 1078 11 54.

  Aanbieder

 • Handige websites

  Er zijn verschillende websites met rekenhulpen en tips om na een veranderde inkomenssituatie rond te komen.

   

  Geldwijzer030

  Geldwijzer 030 is een website die Utrechters met geldvragen een overzicht biedt van alle relevante dienstverlening en websites: www.geldwijzer030.nl

   

  Wijzer in geldzaken

  Wijzer in geldzaken is een landelijke website met algemene tips om rond te komen na een veranderde inkomenssituatie: www.wijzeringeldzaken.nl

   

  Startpunt geldzaken

  Startpunt geldzaken biedt een website die u stap voor stap meeneemt door uw financiën om de uitgaven te vinden waarop u kan besparen: https://utrecht.startpuntgeldzaken.nl/

   

 • De Geldzaak

  De Geldzaak is een plek waar u zelf of onder begeleiding met uw financiën aan de slag gaat. De Geldzaak biedt deskundig advies, budgetprogramma's en rekenhulpen om slimmer met uw geld om te gaan. Een bezoek aan de Geldzaak is gratis en vrijblijvend. Er wordt geen dossier aangelegd. U bepaalt zelf met welk onderwerp u aan de slag gaat.

  Aanbieder

 • Workshop levensgebeurtenissen: Na ontslag

  Na ontslag is een gebeurtenis die vaak grote veranderingen veroorzaakt. Naast verdriet en teleurstelling kunnen er geldzorgen en zelfs schulden ontstaan. U Centraal organiseert workshops voor mensen die door ontslag te maken krijgen met extra kosten, onzeker zijn over hun financiële mogelijkheden, of van minder geld moeten rondkomen.


  Workshop Na Ontslag

  In de workshop levensgebeurtenissen krijgt u deskundige informatie over uw nieuwe financiële situatie.  

  In deze workshop krijgt u antwoord op vragen als:
  - Wat zijn mijn rechten en plichten bij ontslag?
  - Hoe ziet mijn financiële plaatje er uit na ontslag?
  - Op welke posten kan ik geld besparen?
  - Zijn er regelingen waarvoor ik in aanmerking kom?

  Kijk voor meer informatie & aanmelden: www.u-centraal.nl/levensgebeurtenissen

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina