Hulpmiddelen zijn er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan hulpmiddelen om uw huishouden te kunnen doen, een aanpassing om in uw auto te kunnen blijven rijden, of een speciaal bed. Als u hulpmiddelen of aanpassingen in huis nodig hebt om het leven van alledag te verlichten, zijn er verschillende mogelijkheden. 

Voor sommige hulpmiddelen of aanpassingen is een vergoeding mogelijk, voor andere niet. Er zijn ook hulpmiddelen en aanpassingen waar u een indicatie voor nodig hebt. Bij uw ziektekostenverzekeraar of bij de gemeente Utrecht, afdeling Individuele Wmo-voorzieningen kunt u navragen of u een indicatie nodig hebt en of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Zie ook de website van de gemeente.

Bij onderstaande organisaties kunt u terecht voor het lenen, huren of kopen van nieuwe of gebruikte hulpmiddelen.

Lees verder
 • Medipoint/Careyn Winkel

  Bij Medipoint kunt u terecht voor advies, uitleen, verkoop en verhuur van zorg- en verpleeghulpmiddelen. U vindt deze producten in de webshop, maar u kunt natuurlijk ook terecht in één van de winkels. Als u dat wenst, adviseren medewerkers van Medipoint u bij het kiezen van een hulpmiddel en het uitzoeken van vergoedingsregelingen.

  Aanbieder

  • Medipoint / Careyn Winkel
   Adres
   Zamenhofdreef 95 
   3562 JV Utrecht
   Telefoon
   088-1020100 
   E-mail
   info@medipoint.nl 
   Bereikbaar op
   werkdagen van 9:30-17:30 uur en zaterdag van 10:00-16:00 uur 
   Website
   www.medipoint.nl 
 • Harting Bank Utrecht

  Harting Bank is een leverancier van revalidatiehulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij levert hulpmiddelen voor dagelijkse handelingen zoals mobiliteit, wonen en werken. U vindt er verschillende soorten hulpmiddelen; van een eenvoudige kruk tot een aangepaste elektrische rolstoel.

  Aanbieder

  • Harting Bank Utrecht
   Adres
   Reactorweg 160 
   3542 AD  Utrecht
   Telefoon
   030 295 05 00 
   Bereikbaar op
   werkdagen van 8.30-17.00 uur 
   Website
   www.harting-bank.nl 
 • Stichting Passend Lezen

  Lukt 'gewoon' lezen niet meer door een leesbeperking? Dan kan Stichting Passend Lezen voor u van grote betekenis zijn. De stichting heeft een collectie boeken, kranten en tijdschriften in aangepaste leesvorm die toegankelijk zijn voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Ook zijn er boeken voor mensen die fysiek gezien geen boek kunnen vasthouden.

   

  Stichting Passend Lezen biedt onder meer:

   

  • Gesproken boeken en brailleboeken
  • Kranten en tijdschriften in aangepaste leesvorm
  • Maatwerk
  • Reliëfwerk

  De lectuur en informatie in de door u gewenste leesvorm ontvangt u met de post of via internet. U hoeft er dus de deur niet voor uit! Wilt u boeken, kranten en tijdschriften in een aangepaste leesvorm bestellen? Dan kunt u zich (gratis) inschrijven bij Passend Lezen. 

  Aanbieder

 • Bibliotheek aan Huis

  Inwoners van de gemeente Utrecht die niet zelfstandig naar de bibliotheek kunnen komen kunnen gebruik maken van de bibliotheek aan huis. Er wordt dan een vrijwilliger aan u gekoppeld. Hij/zij brengt de boeken naar uw huis. U heeft hiervoor een bibliotheek-aan-huisabonnement nodig. U kunt dan maximaal 10 materialen lenen. Het abonnement kost € 48,50 per jaar, met de U-pas kunt u 43,50 van uw tegoed laten afschrijven. U hoeft dan verder niets bij te betalen.

  Kijk voor alle informatie over de Bibliotheek aan Huis service op de website.

  Aanbieder

 • Trapliftje.nl

  Een goedkope traplift vinden die ook nog aan uw wensen voldoet, dat is een flinke opgave. Het is belangrijk een goede afweging te maken tussen uw wensen en de prijs van de traplift.

  Trapliftje.nl informeert u over alle mogelijkheden en adviseert u waar rekening mee te houden bij de aanschaf van een traplift. 
  Kijk voor meer informatie op www.trapliftje.nl

   

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina