Om te beginnen: u kunt geen gebruik maken van de digitale overheid als u geen DigiD heeft. Met een DigiD inlogcode hebt u toegang tot websites van de overheid.
Op www.digid.nl vindt u informatie over het aanvragen en gebruiken van DigiD.

Mijn Overheid is uw persoonlijke website voor overheidszaken. U logt er in met uw DigiD. Via Mijn Overheid heeft u toegang tot uw post in de Berichtenbox, uw persoonlijke gegevens en lopende zaken bij overheidsdiensten. Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV, Kadaster, en gemeenten.
Kijk voor meer informatie en een instructievideo op www.mijn.overheid.nl.

Lees verder
 • Belastingdienst digitaal

  De Belastingdienst verstuurt steeds meer post digitaal. De bekende blauwe envelop verdwijnt de komende jaren stap voor stap. Mensen die de overstap naar digitale post (nog) niet kunnen maken, kunnen op hulp rekenen. Er zijn cursussen voor wie het zelf wil leren en er is hulp en ondersteuning voor wie er niet uitkomt.


  U kunt digitaal aangifte doen door met DigiD in te loggen op Mijn Belastingdienst. Maar een papieren aangifteformulier blijft beschikbaar, bel daarvoor naar de BelastingTelefoon (0800 0543).

  Digitale berichten van de Belastingdienst kunt u lezen via Mijn Overheid, waar de post binnenkomt in uw persoonlijke brievenbus: de Berichtenbox. De Belastingdienst neemt enkele jaren de tijd om volledig over te stappen op digitaal berichtenverkeer. Maar wie dat wil, kan overstappen op digitale post. Op Ontvang uw post voortaan digitaal vindt u alle informatie die u nodig heeft.
  Wie grote moeite heeft of niet kan overschakelen, kan via de BelastingTelefoon vragen om een formulier of bericht op papier. 

  Helpdesk digitale post
  De Belastingdienst heeft een een gratis telefoonnummer voor burgers met vragen over digitale post: 0800 235 83 52. Komt u er ook met telefonische hulp niet uit dan kunt u via dit nummer een balie-afspraak maken.

  Buurtteam
  Natuurlijk kunt u met uw vragen ook terecht bij het buurtteam.

2 anderen vinden dit ook

Reageer op deze pagina