Bureau Krediet Registratie (BKR)

kies uw wijk

Bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) worden leningen (kredieten) die mensen afsluiten, geregistreerd. Banken en kredietverstrekkers zijn verplicht om de leningen die zij verstrekken bij het BKR te melden.

BKR-toetsing
Banken en kredietverstrekkers kunnen bij het BKR toetsen of u leningen hebt en of daarop betalingsachterstanden zijn. U moet als klant wel toestemming geven voor een toetsing. Als u meer dan twee maanden niet hebt betaald, meldt de bank of kredietverstrekker dit bij het BKR. U wordt daar altijd van op de hoogte gesteld. U krijgt een 'negatieve' registratie. Voor andere partijen kan dat een reden zijn u geen krediet te verstrekken. 

Schulden voorkomen
De registratie bij het BKR is bedoeld om problematische schulden te voorkomen. De registratie geeft echter geen compleet beeld van de schulden omdat alleen kredieten worden geregistreerd. De meeste schulden staan uit bij de Belastingdienst, ziektekostenverzekeraars, woningcorporaties, energie- en telecombedrijven.
Het BKR registreert de volgende soorten leningen:

  • persoonlijke lening
  • doorlopend krediet (het bedrag dat u maximaal kunt opnemen) 
  • creditcardlimiet
  • klantenpaslimiet
  • roodstandlimiet
  • uitgestelde betalingen ('koop nu, betaal later')
  • betalingsachterstand van de hypotheek van meer dan 120 dagen. 

Via de site van het BKR kunt u de registratie van uw leningen inzien. U kunt digitaal, gratis uw eigen dossier opvragen en krijgt dan binnen een werkdag inzage in uw gegevens. Leningen die al beëindigd zijn, blijven nog vijf jaar zichtbaar in de registratie. 
Klik hier voor meer informatie.

 

Deze pagina heeft mij geholpen

alt alt alt

Reageer op deze pagina

X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken