CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau)

kies uw wijk

Het CJIB int voor de overheid het geld dat burgers moeten betalen voor boetes, transacties en maatregelen. Daarnaast coördineert het CJIB arrestatiebevelen, taakstraffen en vrijheidsstraffen. Bij achterstanden in het betalen van uw zorgverzekering kunt u brieven met acceptgiro's van het CJIB verwachten.


Verkeersboete betalen

Een verkeersboete van € 225 of meer, exclusief de administratiekosten, mag u in termijnen betalen. Jongeren tot 16 jaar mogen een verkeersboete van € 112,50 of meer in termijnen betalen. Er gelden enkele voorwaarden voor de betalingsregeling. Zo mag de vervaldatum van de tweede aanmaning nog niet zijn verlopen wanneer u de betalingsregeling aanvraagt. Het mag ook niet om een boete gaan waarvoor u al eerder een betalingsregeling had getroffen. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een betalingsregeling op CJIB/voorwaarden betalingsregeling

Betalen van andere boetes
Alle andere boetes van het CJIB moet u in één keer betalen. Lukt dat niet, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een betalingsregeling. Door op de site van het CJIB enkele vragen te beantwoorden wordt duidelijk of u de boete wellicht in termijnen mag betalen: Kan ik een betalingsregeling treffen?

Deze pagina heeft mij geholpen

alt alt alt

Reageer op deze pagina

X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken