Verzekering voor vrijwilligers

kies uw wijk

De gemeente Utrecht behandelt een schade/verlies van een vrijwilliger tijdens het uitvoeren van zijn/haar vrijwilligerswerk. Andere verzekeringen, die door de organisatie of door de vrijwilliger zelf zijn afgesloten, gaan altijd voor. 

De voorwaarden gelden tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk, mantelzorg of maatschappelijke stage en tijdens de reis ernaartoe of terug. 

De gemeente Utrecht behandelt de onderstaande schades: 

  • ongevallenverzekering voor vrijwilligers; alleen hierbij is sprake van primaire dekking;
  • persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers;
  • aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers;
  • aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen;
  • bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers;
  • verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen;
  • rechtsbijstandsverzekering voor vrijwilligers.

Op deze website kunt u direct uw schade melden bij de gemeente.  

Om de schademelding verder in behandeling te kunnen nemen, is het noodzakelijk om de gemeente Utrecht formeel aansprakelijk te stellen. Heeft u moeite met het invullen van het webformulier? Vraag dan hulp aan iemand en vul het samen in op uw naam.

Na ontvangst van de digitale aansprakelijkstelling ontvangt u gelijk een ontvangstbevestiging en een zaaknummer van de gemeente. De afdeling Schadebehandeling & Verzekeren beoordeelt uw melding inhoudelijk en informeert u binnen 4 weken hoe de zaak wordt afgehandeld. 

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de afhandeling van uw aansprakelijkstelling? Neem dan gerust rechtstreeks contact op met Schadebehandeling & Verzekeren via telefoonnummer 030-2860778 of stuur een e-mail naar schade-verzekeren@utrecht.nl

Let op: Soms weet een gemeenteambtenaar niet dat mantelzorgers ook verzekerd zijn. Laat u niet wegsturen, maar vraag door! U kunt ook ondersteuning vragen bij de sociaal raadslieden in het buurtteam. 

X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.