Voor kinderen is het moeilijk wanneer er veel ruzie is binnen het gezin. De ruzies hebben veel invloed op een kind, het hangt van de leeftijd van het kind af hoe groot deze invloed is.  
Het uit elkaar gaan van de ouders heeft veel impact op kinderen maar ook de periode die hierop volgt is voor kinderen zwaar. Wanneer het leven weer wat 'rustig' is geworden, kan het gebeuren dat kinderen signalen afgeven omdat zij moeite hebben met wat er allemaal is gebeurd.

Er zijn verschillende organisaties die ondersteuning kunnen bieden aan u of aan uw kinderen als ze moeite hebben met het uit elkaar gaan van hun ouders. Deze organisaties vindt u hieronder.

  • Een handige website met tips en trucs voor ouders maar ook voor kinderen is de website van de Raad voor Rechtsbijstand.
  • Een handige brochure met informatie vanuit de overheid.

Andere websites:

  • jong030.nl is een website voor alle jongeren in Utrecht. Hier worden verschillende thema's besproken, zoals een echtscheiding. 
  • Villapinedo.nl is een plek voor kinderen van gescheiden ouders. Hier kunnen kinderen alles kwijt wat ze kwijt willen over de scheiding van hun ouders. 

 

 

 

Lees verder
1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina