De meest bekende ouderdomsstoornis is dementie. In dit gedeelte van U Gids vindt u informatie over dementie en over de diverse ondersteuningsmogelijkheden voor de patiënt en zijn omgeving in de stad Utrecht.

 • Wat is dementie

  De meest voorkomende oorzaak van dementie is de ziekte van Alzheimer. Bij dementie gaat het functioneren van de hersenen langzaam maar zeker achteruit.

  Lees verder
 • Onderzoek

  Met het ouder worden neemt vergeetachtigheid toe. Als dat ernstige vormen aanneemt, is er misschien meer aan de hand. Ook bepaalde gedragsveranderingen kunnen aanwijzingen zijn voor geheugenverlies. Er kunnen meerdere oorzaken zijn die soms lastig kunnen worden achterhaald. Vroegtijdig onderzoek laten afnemen is daarom van groot belang. Bij vermoedens van dementie kunt u contact opnemen met de huisarts of met een casemanager dementie.

  Lees verder Bekijk de aanbieders
 • Dagbesteding & activiteiten voor mensen met dementie

  In dit gedeelte van U Gids vindt u verschillende activiteiten voor mensen met dementie en/of hun mantelzorger(s). Deze activiteiten worden aangeboden in de stad Utrecht.  

   `

  Bekijk de aanbieders
 • Ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

 • Vrijwilligers voor mensen met dementie

  De verzorging van uw partner of ouder met dementie draagt u niet zomaar over. Deze speciale zorg geeft u alleen uit handen aan iemand met kennis van zaken, die weet hoe hij zorgvuldig moet omgaan met mensen met dementie. U wilt bovendien kunnen bespreken wat in uw ogen belangrijk is in de omgang met uw naaste.

  Lees verder Bekijk de aanbieders
 • Vakanties

  Er bestaan diverse mogelijkheden voor mensen met dementie om samen met hun partner op vakantie te gaan.

  Bekijk de aanbieders

 

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina