• Alzheimer Café Binnenstad Utrecht

  Alzheimer Nederland, afdeling Stad Utrecht organiseert themabijeenkomsten over dementie.

  Aanbieder

 • Alzheimer Café Vleuten - de Meern - Leidsche Rijn

  Het Alzheimer Café biedt een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden.

  U krijgt handige informatie, praktische tips van deskundigen en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. 

  Aanbieder

 • Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is de mediterrane variant van het Alzheimer Café. Mensen met dementie en hun mantelzorgers krijgen informatie over de diverse ziektebeelden en manieren om hiermee om te gaan.

  Het Alzheimer Theehuis wordt gehouden in eigen taal. Het Alzheimer Theehuis wordt georganiseerd door Stichting Al Amal en het Steunpunt Mantelzorg Utrecht. Kijk hier  voor meer informatie over de bijeenkomsten van het Alzheimer Theehuis. U kunt ook contact opnemen met Habiba Chrifi via tel.nr. 06-10371155 of per mail: h.chrifi@u-centraal.nl 

  Aanbieder

  • Alzheimer Theehuis
   Adres
   Amerikalaan 109  
   3526 VD Utrecht
   Telefoon
   06 10 37 11 55  
   E-mail
   h.chrifi@u-centraal.nl 
   Contactpersoon
   Habiba Chrifi 
 • Dagcentrum Utrecht Oost (DUO)

  Dagcentrum Utrecht Oost (D.U.O.) is een kleinschalig dagcentrum voor ouderen in Utrecht en 't Goy. Het dagcentrum biedt plaats aan een aantal bezoekers per dag. Senioren die thuis erg geïsoleerd leven met een lichamelijke beperking of dementie zoeken er één of meerdere keren per week de gezelligheid op.

  Aanbieder

 • Odensehuis Andante

  Odensehuis Andante biedt een ontmoetingsplek waar mensen met beginnende dementie en hun naasten naar toe kunnen gaan.  Hier vinden zij informatie, gezelligheid, ontspanning en zinvolle activiteiten.

  Er is geen diagnose of indicatie nodig om het Odensehuis te bezoeken en naasten zijn net zo welkom als mensen met geheugenproblemen.

  Men kan even binnenlopen op een moment dat het uitkomt, maar er ook een hele dag verblijven en deelnemen aan gezamenlijk gekozen activiteiten. Er zijn vrijwilligers en een coördinator met een warm hart en luisterend oor. Odensehuis Andante streeft ernaar dat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen en hun naasten de zorg voor hen langer vol kunnen houden.  

   

   

  Aanbieder

  • Odensehuis Andante
   Adres
   Oudwijkerdwarsstraat 148 (Wijkcentrum Podium Oost) 
   3581 LJ Utrecht
   Telefoon
   06 19197810 
   E-mail
   info@inloophuisandante.nl 
   Bereikbaar op
   Dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur 
   Website
   www.inloophuisandante.nl 
 • Ons Genoegen

  Ons Genoegen is een ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie in Leidsche Rijn. Het is elke dinsdag geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

  Het is belangrijk voor deelnemers om zinvol en actief bezig te blijven in een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf mag zijn. Met de nadruk op wat goed gaat, zal het zelfvertrouwen groeien. Door structuur aan te bieden en het sociaal netwerk weer te vergroten wordt de kwaliteit van leven zichtbaar verbeterd en is het mogelijk langer thuis te blijven wonen.

  Voor de mantelzorger is het belangrijk om tijd vrij te maken voor zichzelf, om een dag geen mantelzorger te hoeven zijn. Ons Genoegen biedt een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan activiteiten zoals:

  Bewegen - dit zal op verschillende manieren aangeboden worden. Zowel binnen als buiten.

  • Muziek - klassiek en modern, in spel vorm of meezingen, maar ook educatief.
  • Geheugentraining - veel variatie en op maat.
  • Gesprek - met elkaar in gesprek gaan over vroeger of juist over het heden.
  • Krant - Nieuws van alledag.
  • Creatief - schilderen, kunst activiteiten, gedichten, bloemschikken en zodra het mogelijk is, worden ook kook- of bak activiteiten aangeboden.
  • Spelactiviteit - sjoelen, klaverjassen, mens erger je niet.  
  • Uitstapjes - iets cultureels of naar de kinderboerderij gaan. Hierin is het natuurlijk heel erg belangrijk waar de belangstelling naar uit gaat.

  Maandelijks wordt een programma opgesteld waar u aan kunt deelnemen. Ook kunt u er voor kiezen om iets anders te doen, alles mag, niets moet. Niet iedereen is een groepsmens, sommige mensen hebben meer baat bij een passend aanbod in de thuissituatie. Zoals wandelen, yoga, tuinieren, klaverjassen, biljarten of sporten bij een sportschool. Naast ontspanning en inspanning ondersteunt Ons Genoegen ook bij een bezoek naar een (huis)arts, het aanbrengen van een dagstructuur of het bereiden van een maaltijd. Ontmoetingscentrum Ons Genoegen is een onderdeel van de King Arthur groep.

  Aanbieder

  • Ontmoetingscentrum King Arthur Groep Utrecht
   Adres
   Doctor Max Euwestraat 74 
   3554 EZ Utrecht
   Telefoon
   06 81120367  
   E-mail
   ocutrecht@kingarthurgroep.nl 
   Bereikbaar op
   maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00-16.00 uur  
   Website
   www.kingarthurgroep.nl 
1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina