• Alzheimer Café Binnenstad Utrecht

  Alzheimer Nederland, afdeling Stad Utrecht organiseert themabijeenkomsten over dementie.

  Aanbieder

 • Alzheimer Café Vleuten - de Meern - Leidsche Rijn

  Het Alzheimer Café biedt een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden.

  U krijgt handige informatie, praktische tips van deskundigen en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. 

  Aanbieder

 • Alzheimer Nederland

  Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met (alle vormen van) dementie en hun omgeving. Dit doet zij door het geven van voorlichting en hulp aan patiënten, familie en directe verzorgers. De stichting verspreidt folders en brochures, heeft een voorlichtingslijn (de Alzheimertelefoon) en organiseert met lokale partners Alzheimer Cafés waar mensen met dementie, hun familieleden en verzorgers elkaar kunnen ontmoeten.

   

  Aanbieder

 • Reizend Alzheimer Theehuis

  Het Reizend Alzheimer Theehuis is de mediterrane variant van het Alzheimer Café. Mensen met dementie en hun mantelzorgers krijgen informatie over de diverse ziektebeelden en manieren om hiermee om te gaan.

  Het Reizend Alzheimer Theehuis wordt gehouden in eigen taal. Het wordt georganiseerd door Stichting Al Amal en het Steunpunt Mantelzorg Utrecht. Hier vindt u meer informatie over de bijeenkomsten van het Reizend Alzheimer Theehuis. U kunt ook contact opnemen met Habiba Chrifi via tel.nr. 06-10371155 of per mail: h.chrifi@u-centraal.nl 

 • Bijeenkomsten Omgaan met dementie

  Deze bijeenkomsten zijn voor mensen die zorgen voor iemand met dementie.

   

  Wanneer u zorgt voor iemand met dementie, komt u allerlei vragen tegen: Wat is dementie nu precies? Doe ik het wel goed? Wat staat me te wachten? Waar kan ik meer ondersteuning vinden? Ik word er zo verdrietig van, hebben anderen dat nou ook?


  In de zes bijeenkomsten Omgaan met dementie wisselt u ervaringen uit en hoort u meer over het ziekteverloop en hoe u daarmee kunt omgaan.

   

 • Buurtteam

  Bij vermoedens van dementie kunt u behalve uw huisarts of een casemanager dementie, ook een medewerker van het buurtteam bij u in de buurt benaderen.

  De buurtteammedewerker is op de hoogte van alle voorzieningen rondom dementie en geeft onafhankelijk informatie en advies, gericht op uw specifieke situatie. Ook kan de buurtteammedewerker bemiddelen bij problemen rondom wonen, zorg, welzijn en financiën. Een afspraak kan op kantoor plaatsvinden maar ook bij u thuis. De diensten van de buurtteammedewerker zijn gratis.

  Aanbieder

 • Casemanager dementie

  In Utrecht bieden twee zorgorganisaties casemanagers dementie.

  Careyn heeft een aantal casemanagers in dienst.  U kunt deze bereiken door te mailen naar:
  Casemanagersdementie-us@careyn.nl of te bellen naar 088 123 9 988

  Axioncontinu heeft twee casemanagers:

  Marianne de Jonge
  06 20 28 40 16
  mjongede@axioncontinu.nl
  (voor de wijken Lunetten, Zuid en Leidsche Rijn)

  Jeannette Blok
  06 10 90 46 02
  jblok@axioncontinu.nl
  (voor de wijken Zuidwest, West, Binnenstad)

 • Dementelcoach

  Dementelcoach is er voor mantelzorgers van mensen met dementie. Door hun deskundigheid kunnen de coaches u goed adviseren en hulp bieden bij het vinden van de juiste zorg.

  De coaches zijn geschoold in de telefonische begeleiding van naasten met dementie. U kunt vanaf het moment dat de diagnose is gesteld terecht bij Dementelcoach.
  U meldt zich telefonisch of per mail aan. Daarna krijgt u een persoonlijke coach toegewezen. Die neemt contact met u op om afspraken te maken voor telefonische coachgesprekken. U kunt zelf aangeven op welk tijdstip u een gesprek wilt voeren. U krijgt tien gesprekken van ongeveer 45 minuten. Er zijn geen kosten verbonden aan Dementelcoach.

  Aanbieder

 • Ontmoetingscentrum King Arthur Groep Utrecht

  King Arthurgroep Utrecht biedt ondersteuning op maat aan mensen met dementie en hun naasten. Het aanbod is divers; van een spelletje tot geheugentraining, bewegen op muziek, een wandeling, sportschoolbezoek, biljarten, kunst, cultuur en natuur activiteiten, houtbewerking, schilderen en tekenen.
  Mantelzorgondersteuning wordt geboden via een spreekuur, dit geldt ook voor de centrum- en familie bijeenkomsten.

    

  Aanbieder

  • Ontmoetingscentrum King Arthur Groep Utrecht
   Adres
   Doctor Max Euwestraat 74 
   3554 EZ Utrecht
   Telefoon
   06 81120367  
   E-mail
   ocutrecht@kingarthurgroep.nl 
   Bereikbaar op
   maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00-16.00 uur  
   Website
   www.kingarthurgroep.nl 
 • Ontmoetingsgroep De Ingelanden

  In Woonzorgcentrum De Ingelanden wordt één keer in de twee weken een ontmoetingsgroep georganiseerd voor mensen met (beginnende) dementie en hun partner. Dit is een gelegenheid om met lotgenoten ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen in het omgaan met dementie.

  De bijeenkomst begint om 10.00 uur met koffie of thee. Om 11.00 uur splitst de groep. De bezoekers met dementie krijgen een eigen activiteit aangeboden en de partners/mantelzorgers gaan in gesprek met elkaar onder begeleiding van de Casemanager Dementie. Om 12.00 uur wordt er gezamenlijk afgesloten met een lunch.

  De kosten zijn € 3 per persoon, als bijdrage voor de lunch.

  De Ingelanden is onderdeel van Axioncontinu.

   

   

  Aanbieder

  • Woonzorgcentrum De Ingelanden
   Adres
   Louis Armstronglaan 800 
   3543 EB  Utrecht
   Telefoon
   06 50672518 
   E-mail
   avanderdussen@axioncontinu.nl 
   Contactpersoon
   Anneke Buitenweg (Casemanager Dementie)  
   Bereikbaar op
   Dinsdag en donderdag  
   Website
   www.axioncontinu.nl 
1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina