De mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen, zijn talrijk. Wat past bij uw wensen?

Diverse organisaties bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties die vrijwilligers nodig hebben. Dat kan gaan om vrijwilligerswerk voor langere termijn maar ook om een klus voor één dag

  • Vrijwilliger worden

    Als u zich aanmeldt bij een organisatie, krijgt u vaak eerst een kennismakingsgesprek. Daarom volgt u soms een training, afhankelijk van het werk dat u wilt gaan doen. Als u met kinderen gaat werken, vragen organisaties vaak een Verklaring Omtrent het Gedrag. De organisaties zullen u vragen wat u graag wilt doen en koppelen u zorgvuldig aan iemand of een klus die bij u past. Als u aan de slag gaat, kunt u altijd een beroep doen op begeleiding door de organisatie. U staat er niet alleen voor. Ook bieden organisaties vaak scholing aan, bent u verzekerd en kunt u met allerlei vragen op de consulent terugvallen.

    Op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht vindt u een vacaturebank met allerlei vrijwilligersvacatures. Ook werven organisaties vaak rechtstreeks vrijwilligers. Kijk voor meer informatie bij het overzicht van Vrijwilligersorganisaties. Wilt u graag iemand spreken over uw wensen dan kunt u bellen met de infolijn.

    Bekijk de aanbieders

 

2 anderen vinden dit ook

Reageer op deze pagina