Onder medische zorg vallen onder andere huisartsen, ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapeuten en revalidatiecentra.

 • Ergotherapie

  Soms kan iemand de gewone dagelijkse handelingen niet goed uitvoeren. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn. Een ergotherapeut kan dan met u naar oplossingen of hulpmiddelen zoeken zodat u weer zo zelfstandig en optimaal mogelijk kunt functioneren.

  Verder geeft de ergotherapeut adviezen over het aanpassen van de woning en over hulpmiddelen (rolstoelen en vervoersvoorzieningen).

  De ergotherapeut kan toezicht houden op de verstrekking van de voorziening die voor u is aangevraagd. De ergotherapeut zal de werking van de voorziening uitleggen en het gebruik met u oefenen als dat nodig is. 
  Ergotherapie kan vergoed worden door de zorgverzekeraar. Raadpleeg daarvoor uw zorgverzekering.

  Voor een overzicht van de ergotherapeuten in Utrecht kunt u kijken op:  

  https://www.zorgkaartnederland.nl/ergotherapeut/utrecht

 • Fysiotherapie

  Een fysiotherapeut kan uw fysieke beperkingen opheffen of verminderen. De fysiotherapeut werkt samen met u aan het sterker maken van uw spieren en het verbeteren van uw conditie. Ook heeft de fysiotherapeut methodes om pijn te bestrijden.

  Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoeveelheid hangt van uw verzekering af. Wanneer u een chronische aandoening heeft wordt deze therapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. Uw chronische aandoening moet dan wel op de lijst van chronische aandoeningen staan.
  Jongeren onder de 18 krijgen de eerste 9 behandelingen vergoed.

  Voor een overzicht van o.a. (kinder)fysiotherpeuten en manueel therapeuten kunt u kijken op: https://www.zorgkaartnederland.nl/fysiotherapeut/utrecht

 • Huisartsen, eerstelijnszorg

  Informatie over huisartsen en andere paramedici (professionals die medische handelingen verrichten maar geen (tand)arts zijn) in de gemeente Utrecht vindt u op onderstaande websites. Heeft u dringend hulp nodig en is uw eigen huisarts niet bereikbaar, dan kunt u terecht bij de huisartsenpost. Lees verder Bekijk de aanbieders
 • Revalidatie

  In een revalidatiecentrum leren mensen met een ziekte of beperking zo goed mogelijk te functioneren. U krijgt er een eigen revalidatieprogramma, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Bekijk de aanbieders
 • Saltro

  Saltro is een diagnostisch centrum dat (huis)artsen en verloskundigen ondersteunt bij hun diagnostiek. Naast laboratoriumonderzoek voert Saltro functieonderzoeken uit zoals ECG’s (hartfilmpjes), echo’s en longfunctiemetingen. Bovendien verzorgt Saltro de controles, dosering en begeleiding van trombosedienstpatiënten bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Er zijn verschillende Saltro-punten in de stad. Informatie over diensten, locaties en openingstijden kunt u vinden op www.saltro.nl.

  Bekijk de aanbieders
 • Ziekenhuizen

  In de stad en regio Utrecht zijn verschillende ziekenhuizen waar u voor medische zorg terecht kunt.

  Bekijk de aanbieders

 

Kijk ook bij...

2 anderen vinden dit ook

Reageer op deze pagina