Algemeen

kies uw wijk

Belangenbehartiging is meestal gericht op specifieke doelgroepen die iets gemeenschappelijk hebben, of is gericht op een specifiek thema dat iedereen kan overkomen. Voor algemene thema's en doelgroepen zijn er vaak informatienummers waar iedereen een vraag kan stellen.

Achter de telefoons van de informatienummers zitten getrainde betaalde of onbetaalde krachten die luisteren naar uw vraag of probleem en proberen om u verder te helpen. Zij werken in de regel voor onafhankelijke organisaties, die soms over een specifiek thema heel veel weten. Soms zijn informatienummers gratis, soms betaalt u hiervoor extra. De kosten moeten dan vooraf gemeld worden.

 • Kindertelefoon

  Kinderen of jongeren die worden gepest, met problemen thuis, ruzie met vrienden of die zich rot voelen, kunnen bellen of chatten met De Kindertelefoon. Op de website staan verschillende onderwerpen die al antwoorden kunnen bieden. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. 0800-0432 (gratis).
  De Kindertelefoon

  Wanneer de website of het forum geen antwoord biedt, is een vrijwilliger van De Kindertelefoon te bereiken via telefoon of chat. Chatten en bellen kan elke dag van 14.00 tot 20.00 uur.

  Bel: 0800-0432 (gratis).
  Chat: via de chatbutton op de site.

  Kinderen tussen de 8 en 13 jaar kunnen daar berichten achterlaten bij Gedichten, Help Elkaar, Droomkussen of de Klaagmuur; jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen berichten plaatsen op het forum, bij Gedichten of in de Shout Out.

  De Kindertelefoon vindt respect voor kinderen heel belangrijk. Ieder kind moet namelijk kunnen praten over een probleem. Maar zij vraagt van kinderen om ook respectvol met haar medewerkers om te gaan. Het is niet de bedoeling De Kindertelefoon te gebruiken uit verveling, voor ongein of om te schelden.

  De Kindertelefoon is een organisatie met een grote groep vrijwilligers die het belangrijk vinden dat er een plek is waar kinderen en jongeren in vertrouwen kunnen praten over een probleem en waar zij advies, informatie en ondersteuning kunnen krijgen. De vrijwilligers werken op verschillende plaatsen in Nederland vanachter de telefoon of chat of als moderator van het forum.

  Alle vrijwilligers volgen eerst een training waarin ze leren hoe ze met kinderen en jongeren kunnen praten via de telefoon en chat, met wat voor problemen de kinderen en jongeren kunnen zitten en hoe ze samen kunnen nadenken over een oplossing

 • Klantondersteuner U Centraal

  Mensen die Wmo-begeleiding vragen bij een Buurtteam kunnen zich bij de melding of later in de procedure, bij laten staan door een klantondersteuner van U Centraal.

  De klantondersteuner kan u ondersteunen tijdens gesprekken, kan bemiddelen en indien nodig helpen met het opstellen van een klacht of bezwaar. Klantondersteuning van U Centraal is niet verbonden aan het buurtteam en is kosteloos.

  Lees verder
 • MIND Korrelatie

  Voor hulp, advies of informatie bij psychische en/of psychosociale problemen kunt u bellen, e-mailen of chatten met MIND Korrelatie.

   

  Lees verder
 • Notaristelefoon

  De Notaristelefoon is er voor al uw algemene vragen op diverse notariële gebieden. Zo kunt u bijvoorbeeld met de Notaristelefoon bellen als u een vraag heeft over zaken die geregeld moeten worden bij de behandeling van een nalatenschap.

  Lees verder
 • Rechtswinkel Utrecht

  De Vereniging Rechtswinkel Utrecht is een vrijwilligersorganisatie waar ongeveer 50 gevorderde rechtenstudenten dagelijks gratis juridisch advies geven tijdens telefonische spreekuren en specialistische inloopspreekuren. De studenten die werkzaam zijn bij de Rechtswinkel hebben een goede juridische basiskennis en doen op deze manier praktijkervaring op. Lees verder
 • Slachtofferhulp Nederland

  Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, calamiteit of verkeersongeluk. Bent u slachtoffer, getuige of nabestaande? Slachtofferhulp ondersteunt u op juridisch, praktisch of emotioneel gebied. Deze hulp is altijd kosteloos en bij u in de buurt. Lees verder
 • Telefonische Hulpdienst Utrecht

  De vrijwilligers van de Telefonische Hulpdienst Utrecht zijn 24 uur per dag bereikbaar voor een persoonlijk gesprek per telefoon en op vaste tijden per chat. Alle contacten zijn vertrouwelijk, anoniem en gratis (u betaalt alleen uw eigen telefoonkosten). Lees verder
 • U Gids

  U Gids geeft informatie en advies op zeer uiteenlopende levensthema's. De informatie die u op de website vindt, wordt door medewerkers van het Stadsteam Informatie & Advies van U Centraal voor u bijeengezocht. Lees verder
 • Veilig Thuis Utrecht

  Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Slachtoffers, daders, familie, buren en andere omstanders kunnen er terecht voor deskundige hulp en advies. Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Lees verder
 • Juridisch Loket place

  Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies en informatie op alle rechtsterreinen aan iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen. Dat gebeurt op een vertrouwelijke manier.

  De 300 juristen van het Juridisch Loket, verspreid over 30 vestigingen door heel Nederland, hebben de kennis in huis om echt te helpen. Indien nodig kunnen zij ook helpen een goede advocaat te vinden.  Adres
  Catharijnesingel 55 
  3511 GD Utrecht
  Telefoon
  0900 - 80 20 (€ 0,25 cent per minuut, met een starttarief van € 4,5 cent plus gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50 euro) 
  Bereikbaar op
  telefonisch: werkdagen van 9.00-18.00 uur, inloopspreekuren: dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00-11.00 uur. 
  Website
  www.juridischloket.nl  
 • Kindertelefoon place

  Kinderen of jongeren die worden gepest, met problemen thuis, ruzie met vrienden of die zich rot voelen, kunnen bellen of chatten met De Kindertelefoon. Op de website staan verschillende onderwerpen die al antwoorden kunnen bieden. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar.  Postadres
  Lucasbolwerk 7  
  3512 EG  UTRECHT
  Telefoon
  0800-0432 (gratis) 
  E-mail
  utrecht@kindertelefoon.nl 
  Website
  www.kindertelefoon.nl 
  Bekijk de organisatie
 • Klantondersteuner U Centraal place

  Mensen die Wmo-begeleiding vragen bij een buurtteam kunnen zich bij de melding, of later in de procedure, bij laten staan door een klantondersteuner van U Centraal.

  Heeft u door een beperking hulp en ondersteuning nodig bij:

  • Administratie
  • Huishouden
  • Dagstructuur
  • Zinvolle daginvulling
  • Of vervoer?

  Dan komt u misschien in aanmerking voor bijvoorbeeld hulp van een buurtteam, dagbesteding of een PGB voor begeleiding thuis. Deze ondersteuning valt vaak onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hiervoor kunt u terecht bij uw buurtteam.

  Een Klantondersteuner helpt u in de aanvraag door:

  • Informatie en advies over de aanvraagprocedure
  • Te helpen de ondersteuningsvraag onder woorden te brengen
  • Mee te gaan naar gesprekken
  • Ondersteuning als u al contact heeft gehad met het buurtteam en niet tevreden bent over de uitkomst of gang van zaken.

  Klantondersteuning is niet verbonden aan het buurtteam en is kosteloos.  Adres
  Drift 11 
  3512 BR Utrecht
  Telefoon
  030 - 236 17 60 
  E-mail
  klantondersteuner@u-centraal.nl 
  Bereikbaar op
  werkdagen van 9.00-17.00 uur 
  Website
  www.u-centraal.nl/informatie-en-advies/klantondersteuner/ 
 • MIND Korrelatie place

  MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen.  Adres
  Stationsplein 125 
  3818 LE  Amersfoort
  Telefoon
  0900 - 1450 (€ 0,15 p/m) 
  E-mail
  vraag@korrelatie.nl 
  Bereikbaar op
  telefonisch op werkdagen van 9.00-18.00 uur; chatten op werkdagen van 9.00-17.30 uur 
  Website
  www.mindkorrelatie.nl 
 • Notaristelefoon place

  De Notaristelefoon is er voor al uw algemene vragen op diverse notariële gebieden. Zo kunt u bijvoorbeeld met de Notaristelefoon bellen als u een vraag heeft over zaken die geregeld moeten worden bij de behandeling van een nalatenschap.  Telefoon
  0900 - 346 93 93 (€ 0,80 p.m. met een starttarief van 4,54 eurocent, met een maximum van 40 euro per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten) 
  Bereikbaar op
  werkdagen van 9.00-14.00 uur 
  Website
  www.notaris.nl 
  Bekijk de organisatie
 • Rechtswinkel Utrecht place

  De Vereniging Rechtswinkel Utrecht is een vrijwilligersorganisatie waar ongeveer 50 gevorderde rechtenstudenten dagelijks gratis juridisch advies geven tijdens telefonische spreekuren en specialistische inloopspreekuren. De studenten die werkzaam zijn bij de Rechtswinkel hebben een goede juridische basiskennis en doen op deze manier praktijkervaring op.  Adres
  Oudegracht 36 
  3511 AP Utrecht
  Telefoon
  030 - 2314254 
  E-mail
  info@rechtswinkelutrecht.nl 
  Bereikbaar op
  Bekijk de website voor de (specialistische) inloopspreekuren 
  Website
  www.rechtswinkelutrecht.nl 
  Bekijk de organisatie
 • Slachtofferhulp Nederland place

  Slachtofferhulp kan met u meedenken over juridische stappen, emotionele ondersteuning en biedt praktische hulp.Deze hulp is altijd kosteloos en bij u in de buurt. De dienstverlening van Slachtofferhulp wordt uitgevoerd door deskundige en professionele vrijwilligers.  Telefoon
  0900 - 0101 (Naast de gebruikelijke belkosten geen extra kosten) 
  E-mail
  regio.middenwest@slachtofferhulp.nl 
  Bereikbaar op
  werkdagen van 09.00-17.00 uur. Via het contactformulier en e-mail wordt er binnen twee werkdagen contact met u opgenomen.  
  Website
  www.slachtofferhulp.nl  
 • Telefonische Hulpdienst Utrecht place

  De Telefonische Hulpdienst Utrecht is 24 uur per dag bereikbaar voor een persoonlijk gesprek per telefoon. Tijdens openingstijden is de Chathulpdienst bereikbaar per chat. De contacten zijn vertrouwelijk en anoniem. U betaalt alleen uw reguliere telefoontarief.  Postadres
  Postbus 8281 
  3503 RG Utrecht
  Telefoon
  030 - 294 33 44 
  E-mail
  bureau@thd-utrecht.nl  
  Bereikbaar op
  telefonisch 7 dagen per week, 24 uur per dag, chat maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 23.00 uur. 
  Website
  www.telefonischehulpdienstutrecht.nl  
  Bekijk de organisatie
 • Veilig Verkeer Nederland place  Adres
  Stationsstraat 79a 
  3811 MH Amersfoort
  Telefoon
  (030) 524 88 00, fax: (088) 524 88 99 
  E-mail
  info@vvn.nl 
  Bereikbaar op
  werkdagen van 8.30-17.00 uur 
  Website
  www.veiligerverkeernederland.nl 
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema

Notaristelefoon

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   0900 - 346 93 93 (€ 0,80 p.m. met een starttarief van 4,54 eurocent, met een maximum van 40 euro per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten)
 • e-mail  
 • website   www.notaris.nl
 • adres   ,

U Gids van U Centraal

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   (030) 236 17 70
 • e-mail   ugids@u-centraal.nl
 • website   www.ugids.nl
 • adres   Drift 11 3512 BR, Utrecht

Rechtswinkel Utrecht

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   030 - 2314254
 • e-mail   info@rechtswinkelutrecht.nl
 • website   www.rechtswinkelutrecht.nl
 • adres   Oudegracht 36 3511 AP, Utrecht

Klantondersteuner U Centraal

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   030 - 236 17 60
 • e-mail   klantondersteuner@u-centraal.nl
 • website   www.u-centraal.nl/informatie-en-advies/klantondersteuner/
 • adres   Drift 11 3512 BR, Utrecht

Slachtofferhulp Nederland, kantoor Utrecht

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   0900 - 0101 (Naast de gebruikelijke belkosten geen extra kosten)
 • e-mail   regio.middenwest@slachtofferhulp.nl
 • website   www.slachtofferhulp.nl
 • adres   ,

Telefonische Hulpdienst Utrecht

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   030 - 294 33 44
 • e-mail   bureau@thd-utrecht.nl
 • website   www.telefonischehulpdienstutrecht.nl
 • adres   ,
 • telefoon   0800-2000 (crisis, landelijk nummer) of 030 242 78 00 (regiokantoor Utrecht)
 • e-mail   veiligthuis@samen-veilig.nl
 • website   www.samen-veilig.nl/home
 • adres   ,

Juridisch Loket Utrecht

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   0900 - 80 20 (€ 0,25 cent per minuut, met een starttarief van € 4,5 cent plus gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50 euro)
 • e-mail  
 • website   www.juridischloket.nl
 • adres   Catharijnesingel 55 3511 GD, Utrecht
place
Organisaties buiten de wijk

Chat met u-Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken