• Boogh Arbeidsre-integratie

  Boogh Arbeidsre-integratie is een gespecialiseerd re-integratiebedrijf voor mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking, chronische ziekte, burn-out of een autisme spectrumstoornis met normale begaafdheid. Boogh begeleidt in verzuim en re-integratie van werk naar werk en van geen werk naar werk. Boogh Arbeidsre-integratie maakt onderdeel uit van Stichting Boogh.

  Aanbieder

 • Coffeemania By Boogh

  Coffeemania By Boogh is een koffiebar waar iedereen zich meteen thuis voelt. Vanwege de heerlijke koffie, smakelijke lunch en huisgemaakte taarten, maar ook vanwege de sociale instelling van het bedrijf. Bij deze koffiebar worden onder andere mensen begeleid met ASS (Autistisch Spectrum Stoornis), hersenletsel (NAH) of een chronische ziekte. Het gaat bij Coffeemania By Boogh om het doorstromen naar een passende invulling van de werkweek, dat kan zowel onbetaald als betaald werk zijn.

  Coffeemania By Boogh is op zoek naar mensen die weer aan de slag willen of hun arbeidsmogelijkheden willen herontdekken. De werkzaamheden zijn divers, van voorraadbeheer, serveren, boodschappen doen en bezorgen van maaltijden tot schoonmaak, afwas en diverse keukenwerkzaamheden. Er wordt bij Coffeemania By Boogh altijd gekeken naar mogelijkheden, waardoor vaardigheden worden versterkt en competenties verworven. Waar het bovenal om gaat is dat ieder naar eigen vermogen en met plezier werkt.

  Werken bij Coffeemania By Boogh is een mogelijkheid om verder te komen. Het betreft niet-betaald werk. De voorwaarden zijn dat medewerkers geen ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) ondersteuning nodig hebben, er verzorgd uitzien, in staat zijn tot zelfreflectie en minimaal drie maanden beschikbaar zijn. Ook moet er sprake zijn van een opdrachtgever zoals de gemeente, het UWV of een werkgever. De financiering kan op verschillende manieren vorm gegeven worden.

  Aanbieder

 • Franciscushoeve-buurtboerderij

  De Franciscushoeve is een zorgboerderij en een paardenpension in Groenekan. Er zijn veel paarden maar ook wel wat ander kleinvee; konijnen, cavia's en kippen.

   

  Op de buurtboerderij kunnen de cliënten echt contact maken met de dieren als ze dat willen. Hier wordt veel aandacht aan besteed. Er wordt ook een therapeutisch lesprogramma aangeboden, waarbij men behendigheidsoefeningen met paarden en pony's kan doen. Dit is goed voor het opbouwen van vertrouwen tussen mens en dier. De gewone verzorging is ook een dagelijks terugkerende bezigheid.

  Aanbieder

 • Je kunt meer

 • Klein Armelisweerd

  Binnen stichting de A.R.M. zijn er diverse mogelijkheden voor dagbesteding binnen de kringloopwinkels of op het eigen terrein. Op het terrein zijn dieren aanwezig en er is een moestuin. Tevens is er minicamping met 5 trekkershutten en de mogelijkheid voor bed & break fast. Daarnaast is er op het terrein altijd klein onderhoud en van april t/m september is er op woensdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur op het voorterrein een alternatief tuincentrum.

  Aanbieder

 • Stichting Baantraject Care en Preventie - dagbestedingsproject de Dierenweide

  Stichting Baantraject Care en Preventie biedt in het Julianapark in de wijk Zuilen het dagbestedingsproject de Dierenweide. Deze dagbesteding is bedoeld voor jongeren en volwassenen met autisme, een psychische- of een verstandelijke beperking.

   

  De dagbesteding bestaat uit het verzorgen van de dieren (o.a. herten, geiten, kippen, kalkoenen, zwanen, eenden, uitheemse vogels en de kat) en het onderhouden van het terrein. Het grootste deel van de dag is men lekker buiten aan het werk. Soms werkt men samen met anderen, soms werkt men alleen. De groep houdt samen pauze.

  Aanbieder

 • Stichting De Wederkerigheid

  Stichting De Wederkerigheid te Driebergen is een landgoed-zorgboerderij. De dagbesteding bestaat uit het onderhouden van Landgoed de Reehorst en er is een kleinschalige boerderij met moestuin, varkens, schapen en kippen.

   

  Er wordt gewerkt vanuit een antroposofische inspiratie. Dat betekent dat men uitgaat van de handelingsimpuls en wilsrichting van elk individu, welke zich vaak uit in onbegrepen gedrag. Het werk biedt allerlei uitdagingen om deze handelingsimpuls tot kwaliteit te ontwikkelen. De Wederkerigheid houdt daarbij rekening met talenten en wensen.

   

  Aanbieder

 • Zorgboerderij De grazige weiden

  Zorgboerderij De grazige weiden is een melkveehouderij met een kleinschalige zorgtak. Op het bedrijf staat het verzorgen van de dieren (koeien en kalfjes) centraal.

   

  De organisatie biedt dagbesteding op zaterdag aan jongeren vanaf 10 jaar, met name jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum en/of een licht verstandelijke beperking. 

  Aanbieder

  • Zorgboerderij De grazige weiden
   Adres
   Hogebrug 29  
   3421 TE  Oudewater
   Telefoon
   0348 56 15 37/06 471 337 85 
   E-mail
   info@grazigeweiden.nl  
   Contactpersoon
   Mevr. C.W. Graveland-Van Zandwijk (begeleider) 
   Website
   www.grazigeweiden.nl  
 • Zorgboerderij Griftenstein & Zorg

  Griftenstein & Zorg is een zorgboerderij in De Bilt, gehuisvest in een pensionstal voor paarden. Op een schitterende locatie biedt deze zorgboerderij een fijne plek voor mensen van alle leeftijden die begeleiding nodig hebben of een nuttige dagbesteding zoeken aan maximaal 8 gasten. Een plek om tot rust of... om juist in beweging te komen en talenten te (her)ontdekken.

   

  De zorgboerderij biedt dagbesteding aan verschillende groepen. Om overzicht te creëren hebben we ons zorgprogramma opgesplitst in zorgmodules. In de modules wordt de zorg omschreven en de theoretische onderbouwing gegeven van de methode die wij toepassen. Naast de hoofdmodules zijn er twee keuzemodules: het beweegprogramma en het paardenprogramma. Deze modules zijn of kunnen gecombineerd worden met de hoofdmodules.

  Aanbieder

 • Zorgboerderij Hoeve Veldzicht

  Hoeve Veldzicht is een agrarisch bedrijf en biedt dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische achtergrond, een vorm van autisme of een burn out. Ook ouderen zijn welkom.

   

  Afhankelijk van de mogelijkheden kan meegelopen/meegewerkt worden met het verzorgen van de dieren, het onderhouden van tuin, erf en gebouwen. Maar ook de beleving van de rust, ruimte en natuur kunnen centraal staan.

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina