• Bezoekdienst Dementie - Welzaam

  Ervaren vrijwilligers van Welzaam ondersteunen licht dementerende ouderen en hun mantelzorger in de thuissituatie.

  Beschikbaarheid:

  Deze voorziening is beschikbaar in de volgende postcodes:

  • Vleuten-De Meern: 3451, 3452, 3453, 3454, 3455, 3528, 3546

  Aanbieder

 • Bezoekdienst voor mensen met dementie - U Centraal

  Getrainde vrijwilligers van de Bezoekdienst gaan wekelijks op bezoek bij hun cliënt in de gemeente Utrecht. De vrijwilliger biedt hand- en spandiensten, zoals koffie zetten, de krant voorlezen of helpen met de maaltijd. Indien gewenst gaat de vrijwilliger met de cliënt een eindje wandelen of iets anders gezelligs doen. De mantelzorger heeft intussen een dagdeel voor zichzelf en kan zich weer opladen voor de rest van de week. De hulp wordt in overleg ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds of in het weekend geboden. De Bezoekdienst zorgt voor scholing, begeleiding en een zorgvuldige koppeling tussen vrijwilliger en cliënt. De vrijwilligers komen over het algemeen over de vloer bij mensen met dementie, maar bezoeken ook wel anderen ouderen die langdurig ziek zijn.

  Aanbieder

 • De Wilg

  De Wilg is een vrijwilligersorganisatie voor mensen met een beperking. Wekelijks biedt de Wilg een heel divers activiteitenaanbod gericht op vrije tijd.

  Het uitgangspunt van de geboden activiteiten is dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. De activiteiten worden begeleid door een grote groep vrijwilligers.
  De dagactiviteiten worden in nauwe samenwerking met Abrona en WIJ 3.0 georganiseerd.

   

   

  Aanbieder

 • de Zonnebloem

  Sinds jaar en dag vormt het regelmatig bezoeken van mensen met een lichamelijke beperking het hart van de Zonnebloem. Het bezoek richt zich vooral op mensen die door gevorderde leeftijd, ziekte of beperking weinig buiten de deur komen. Als het sociale leven zich op enkele tientallen vierkante meters afspeelt, liggen eenzaamheid en zelfs sociaal isolement op de loer. De Zonnebloemvrijwilligers proberen dat te voorkomen door de buitenwereld bij mensen binnen te brengen. Maar ook door samen buitenshuis leuke dingen te doen. Bij het Zonnebloembezoek staan gezelschap en een goed gesprek centraal.

  Aanbieder

 • Handje helpen

  Handjehelpen organiseert vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning voor kinderen en volwassenen met een beperking of chronische ziekte, voor kinderen met gedragsproblemen en voor jong dementerenden. Een vrijwilliger wordt zorgvuldig gekoppeld aan een hulpvrager, waarbij het vooral belangrijk is dat het tussen hen klikt. Voorbeelden van hulp: speelhulp, tijdelijke overname van de zorg, samen eropuit, hulp bij een vrijetijdsbesteding, gezelschap en nog veel meer.

  Aanbieder

 • MantelzorgMaatje - U Centraal

  Een MantelzorgMaatje biedt een helpende hand en een luisterend oor aan mantelzorgers van mensen met dementie. Het aanbod sluit aan op de wensen van de mantelzorger. Wat heeft diegene op dat moment nodig.

  Aanbieder

 • Odensehuis

  Odensehuis Andante biedt een ontmoetingsplek waar mensen met beginnende dementie en hun naasten naar toe kunnen gaan. Hier vinden zij informatie, gezelligheid, ontspanning en zinvolle activiteiten. Er is geen diagnose of indicatie nodig en naasten zijn net zo welkom als mensen met geheugenproblemen. Men kan even binnenlopen op een moment dat het uitkomt, maar er ook de hele dag verblijven en deelnemen aan gezamenlijk gekozen activiteiten.

  Aanbieder

  • Odensehuis Andante
   Adres
   Oudwijkerdwarsstraat 148 (Wijkcentrum Podium Oost) 
   3581 LJ Utrecht
   Telefoon
   06 19197810 
   E-mail
   info@inloophuisandante.nl 
   Bereikbaar op
   Dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur 
   Website
   www.inloophuisandante.nl 
 • Ons genoegen - King Arthur groep

  Ons Genoegen is een ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie in Leidsche Rijn. Het is elke dinsdag geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is belangrijk voor deelnemers om zinvol en actief bezig te blijven in een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf mag zijn. Met de nadruk op wat goed gaat, zal het zelfvertrouwen groeien. Door structuur aan te bieden en het sociaal netwerk weer te vergroten wordt de kwaliteit van leven zichtbaar verbeterd en is het mogelijk langer thuis te blijven wonen. Voor de mantelzorger is het belangrijk om tijd vrij te maken voor zichzelf, om een dag geen mantelzorger te hoeven zijn.

  Aanbieder

  • Ontmoetingscentrum King Arthur Groep Utrecht
   Adres
   Doctor Max Euwestraat 74 
   3554 EZ Utrecht
   Telefoon
   06 81120367  
   E-mail
   ocutrecht@kingarthurgroep.nl 
   Bereikbaar op
   maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00-16.00 uur  
   Website
   www.kingarthurgroep.nl 
 • Rode Kruis

  Het Rode Kruis verzorgt huisbezoeken aan mensen die zelfstandig wonen, beperkte mogelijkheden hebben door leeftijd, ziekte of beperking en behoefte hebben aan een georganiseerd contact. Het gaat om langdurig contact tussen deelnemer en vrijwilliger; regelmatig een goed gesprek, een wandeling of uitstapje, of samen iets praktisch of leuks doen. De vrijwilliger kan ook meedenken in situaties waar over de deelnemer graag van gedachten wil wisselen.

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina