• ADIOS Reizen

  ADIOS Reizen organiseert begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn vakantiemogelijkheden in binnen- en buitenland voor jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar.

   

  Een vakantie met ADIOS Reizen staat voor: ontspannen op reis, actieve excursies, leuke activiteiten en veel gezelligheid. De opzet van de reizen is om zo actief mogelijk bezig te zijn; fietsen op de Veluwe, wandelen in Zwitserland, uitwaaien op Texel, (na)zomeren in Zuid Frankrijk of een theaterweek met afsluitend optreden. De reizen worden begeleid door getrainde vrijwilligers met, indien nodig, hulp van een verpleegkundige.

  Aanbieder

 • Buitenhof Reizen

  Buitenhof Reizen biedt reizen aan voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Als u nét niet zelfstandig op vakantie kunt, kan Buitenhof Reizen voor de benodigde begeleiding zorgen. Ook mensen die meer zorg nodig hebben, kunnen bij Buitenhof Reizen terecht. De begeleiding tijdens de vakanties gebeurt door vrijwilligers.

  Aanbieder

 • Dit Koningskind

  Dit Koningskind geeft voorlichting en advies over individuele vakantiemogelijkheden voor (gezinnen van) mensen met een beperking en helpt de mogelijkheden daarvoor te creëren.

   

  Voor deelnemers onder de 15 jaar met een verstandelijke beperking organiseert Dit Koningskind een speciale vakantie. De kinderen en jongeren zijn over het algemeen zeer moeilijk lerend en hebben veel begeleiding of verzorging nodig. Omdat de deelnemers zeer verschillend zijn en veel aandacht nodig hebben gaan er in verhouding veel begeleiders mee. Ook voor volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking organiseert Dit Koningskind vakanties. 

   

  Aanbieder

 • DOE reizen

  DOE reizen organiseert actieve, sportieve en avontuurlijke reizen met begeleiding in Nederland en daarbuiten voor mensen van 18 tot 65 jaar met een (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

  Aanbieder

 • Flow Reizen

  Flow Reizen organiseert begeleide vakanties voor mensen met een beperking. Voorbeelden van beperkingen zijn: verschillende vormen van autisme, epilepsie, licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, etc. De leeftijd ligt vanaf 18 t/m ongeveer 50. Over het algemeen hebben de deelnemers een behoorlijk denkniveau, maar er zijn natuurlijk onderlinge verschillen.

  Aanbieder

 • Joseph Cares

  Vakanties op Curaçao voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zorg op maat, hulpmiddelen en aangepaste auto zijn te regelen. De oprichter, Joseph/Joost Nauta is in Nederland eigenaar en algemeen directeur van Joost Zorgt, een gecertificeerde thuiszorgorganisatie met vestigingen in meerdere steden. Ook verzorgt hij onafhankelijk motivatie trainingen aan bedrijven en hun managers.

  Aanbieder

 • Kon Tiki Reizen

  Kon Tiki Reizen organiseert en begeleidt vakantiereizen voor de brede doelgroep van mensen met een verstandelijke beperking.

   

  De vakanties worden gekenmerkt door kleine groepen, een ruime keus, maatwerk en betaalbaarheid. Kennismaking door de deelnemers met onbekende streken, andere culturen of nieuwe vrienden staat centraal. Het reisaanbod bestaat uit strandvakanties, sportieve vakanties, stedenreizen, cultuurreizen en kampeervakanties.

  Aanbieder

 • Leon Reizen-Begeleide Vakanties

  Leon Reizen organiseert begeleide vakanties in binnen- en buitenland, weekend trips en dagtochten voor mensen met een verstandelijke beperking. Uitgangspunt voor alle reizen is gezelligheid, plezier en het genieten van een welverdiende vakantie.

   

  De reizen van Leon Reizen worden begeleid door ervaren vrijwilligers. Reizen zijn geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Deelnemers moeten beschikken over een redelijke mate van zelfredzaamheid, zelfstandig kunnen lopen, zichzelf kunnen verzorgen en het leuk vinden om in gezelschap te reizen.

  Naast het reguliere aanbod organiseert LeonReizen ook reizen op maat, bijvoorbeeld voor een groep cliënten van een woonvorm, een groep vrienden of een vereniging.

  Aanbieder

 • MundoRado Reizen

  MundoRado Reizen is onderdeel van Stichting Het Buitenhof - een reisorganisatie voor mensen met een beperking. Vanuit deze stichting worden reizen georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel.

  Aanbieder

 • Onderweg Reizen

  Onderweg Reizen organiseert en verzorgt begeleide vakanties voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, adhd en verschillende vormen van autisme. Kortom mensen die graag op vakantie willen, maar dit om een of andere reden niet zelfstandig willen of kunnen.

  Aanbieder

 • Overstagreizen

  Overstag biedt zeilreizen aan voor jongeren met een lichte lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een lichte vorm van autisme in de leeftijd vanaf 12 jaar. Ze zijn mobiel, zelfredzaam en hebben een redelijke tot goede conditie, maar kunnen (nog) niet zelfstandig op vakantie.

  Aanbieder

 • Res Nova Reizen

  Res Nova Reizen is een reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

   

  Res Nova Reizen biedt twee activiteiten aan:

  • "Begeleide" vakanties met persoonlijke benadering op verschillende locaties. Er wordt gezond gegeten en het programma wordt aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. 
    
  • Eéndaagse vakantiereisjes inclusief vervoer waarbij de bestemming zelf mag worden bedacht. Dit kan het hele jaar door. Of iemand alleen wil, met vriend of vriendin of met een groepje tot 4 personen; het is allemaal mogelijk.
    

  Aanbieder

 • SailWise

  SailWise biedt al 40 jaar betaalbare watersportmogelijkheden voor mensen met een beperking. De vakanties worden georganiseerd voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of een zintuiglijke beperking en voor mensen die chronisch ziek zijn. De missie van SailWise is om mensen met een beperking te helpen hun mogelijkheden te ervaren en vergroten. Dit doet zij door middel van toegankelijke watersportactiviteiten in een ontspannen en veilige omgeving voor iedereen.

   

   

  Aanbieder

 • SET Reizen

  SET-Reizen is een touroperator gespecialiseerd in het organiseren van begeleide vakanties voor mensen met een handicap. Om de persoonlijke begeleiding of zorg vanuit het begeleiders team gericht te kunnen bieden aan de deelnemers, is het vakantieaanbod van begeleide groepsreizen verdeeld in 3 categorieën.

   

  High Five
  High Five is een vakantieaanbod waarin de reizigers 1 op 5 begeleid worden. Het is bedoeld voor reizigers met een licht verstandelijke beperking die mobiel zijn en een hoge mate van zelfredzaamheid hebben, maar net niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan.

  Support
  Support zijn vakanties waar de reizigers in de verhouding 1 op 4 begeleid worden. Het aanbod is bedoeld voor reizigers met een verstandelijke beperking die mobiel en redelijk zelfredzaam zijn, maar niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan.

  Care
  Care is een vakantieprogramma waar meer (medische) zorg en/of hulp geboden wordt aan de reizigers met een verstandelijke beperking. Ook voor autisme, diabetes, visueel- of lichamelijk beperkten. Afhankelijk van de zorgvraag worden reizigers tijdens deze vakantie 1 op 4, 1 op 3, 1 op 2 of 1 op 1 begeleid.

  De vakanties worden begeleid door enthousiaste reisbegeleiders/vrijwilligers die zorg dragen voor de persoonlijke aandacht, verzorging, eventuele medicatie en zakgeld, de gezellige sfeer en daarnaast voor een leuk en ontspannen vakantie-programma. 

  Aanbieder

 • Stichting Elisabeth Ruiterkampen (STER)

  Stichting Elisabeth Ruiterkampen organiseert geïntegreerde ruiterkampen voor kinderen, jongeren en volwassenen, al dan niet met een lichamelijke-, zintuiglijke- of verstandelijke beperking. De stichting wil ruiters met en ruiters zonder beperking gezamenlijk een leuke paardrijvakantie laten beleven.

  Aanbieder

 • Stichting Samen Ontspannen (SSO)

  Stichting Samen Ontspannen (SSO) is een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking. De doelstelling van de SSO is om mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke beperking te kunnen laten wintersporten. Dit gebeurt door het aanbieden van wintersportreizen voor mensen van 18 + op basis van gelijkwaardigheid, ongeacht de mate van beperking. Elk jaar worden er reizen naar Oostenrijk georganiseerd met een verblijf in een aangepast hotel.

   

  Er worden drie vormen van alpine-skiën geboden, variërend van zelfstandig skiën tot skiën onder begeleiding met hulpmiddelen:

  • Bi-Unique (Zit-ski)
  • Snow-cart
  • Individueel skiën onder begeleiding.

  Voor het succesvol organiseren van de vier wintersportreizen kan SSO beschikken over een groep ervaren vrijwilligers, van 18 jaar en ouder, die in eigen tijd en tegen betaling van een eigen bijdrage deze wintersportreizen mogelijk maken. Deze begeleiders zijn goede skiërs en/of langlaufers. De begeleiding is in de meeste gevallen één op één. Voor deelname aan de reis is het van belang dat de deelnemers in staat zijn de persoonlijke verzorging in grote mate zelf te doen.

  Aanbieder

 • Stichting Wigwam

  Het is heerlijk om er met het hele gezin even tussenuit te gaan. Maar met een zoon of dochter met een beperking is het vinden van een leuke vakantiebestemming niet eenvoudig. Speciaal voor deze gezinnen zijn er in het voorjaar en in de zomer Wigwamvakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk.

   

  De wigwamhuisjes zijn volledig aangepast en van alle gemakken voorzien. Enkele keren per week staat een geheel verzorgde avondmaaltijd voor u klaar zodat u met zijn allen heerlijk kunt genieten van een onbezorgde vakantie. 

  Vijf dagen per week is er een avontuurlijk en grensverleggend activiteitenprogramma voor alle kinderen mét en zonder beperking. Élk kind of tiener met een beperking is welkom, hoe intensief de zorg ook is. Tijdens het activiteitenprogramma krijgt het kind een persoonlijk begeleider die geselecteerd wordt op basis van de zorgvraag van het kind. Hierdoor hebben de ouders even tijd voor zichzelf of elkaar!

   

  Aanbieder

 • Tendens Vakanties

  Tendens Vakanties heeft tot doel het organiseren van vakanties en activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Tendens Vakanties organiseert deze vakanties en activiteiten tevens voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

  Aanbieder

 • Tracks Travel

  Tracks Travel biedt bijzondere reizen met begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking.

  Aanbieder

 • Vakantiepark Domaine de Puylagorge

  Vakantiepark Domaine de Puylagorge ligt in het mooie natuurgebied La Brenne (departement Indre, Midden Frankrijk). Het is dé plek voor mensen met en zonder een beperking, jong en oud, om onbeperkt te genieten van een vakantie. Op Puylagorge doet iedereen mee, telt iedereen mee.

  Aanbieder

 • Wielewaal

  Stichting Wielewaal organiseert groepsvakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen tot 55 jaar met een beperking. Er zijn activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme, een lichamelijke beperking, meervoudig complexe beperking of ADHD.


  Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan, ongeacht de zwaarte van de beperking. De activiteiten worden intensief begeleid door vrijwilligers. De begeleiding wordt afgestemd op wat deelnemers nodig hebben en varieert van 1-op-1 tot 1-op-3. Indien nodig kan verpleegkundige zorg geleverd worden.

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina