• Abrona

  Abrona is een christelijke organisatie voor zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Abrona heeft een aantal commerciële projecten waar mensen met een verstandelijke beperking werken en biedt diverse vormen van dagbesteding.

   

   

  Aanbieder

 • De Moestuin Maarschalkerweerd

  De Moestuin Maarschalkerweerd in Utrecht is een biologische moestuin met zorg voor de natuur, maar vooral ook voor mensen. Samen met Abrona biedt De Moestuin dagbesteding en arbeidsintegratie aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

  Aanbieder

 • Franciscushoeve-buurtboerderij

  De Franciscushoeve is een zorgboerderij en een paardenpension in Groenekan. Er zijn veel paarden maar ook wel wat ander kleinvee; konijnen, cavia's en kippen.

   

  Op de buurtboerderij kunnen de cliënten echt contact maken met de dieren als ze dat willen. Hier wordt veel aandacht aan besteed. Er wordt ook een therapeutisch lesprogramma aangeboden, waarbij men behendigheidsoefeningen met paarden en pony's kan doen. Dit is goed voor het opbouwen van vertrouwen tussen mens en dier. De gewone verzorging is ook een dagelijks terugkerende bezigheid.
   

  Aanbieder

 • Je kunt meer

 • Reinaerde

  Reinaerde is een zorgorganisatie in de regio Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Reinaerde biedt verschillende mogelijkheden voor werk en dagbesteding in (en rondom) Utrecht.

   

  Een overzicht van de mogelijkheden voor dagbesteding van Reinaerde vindt u hier 

  Aanbieder

 • Stichting Baantraject Care en Preventie - dagbestedingsproject de Dierenweide

  Stichting Baantraject Care en Preventie biedt in het Julianapark in de wijk Zuilen het dagbestedingsproject de Dierenweide. Deze dagbesteding is bedoeld voor jongeren en volwassenen een verstandelijke- of psychische beperking of autisme.

   

  De dagbesteding bestaat uit het verzorgen van de dieren (o.a. herten, geiten, kippen, kalkoenen, zwanen, eenden, uitheemse vogels en de kat) en het onderhouden van het terrein. Het grootste deel van de dag is men lekker buiten aan het werk. Soms werkt men samen met anderen, soms werkt men alleen. De groep houdt samen pauze.

  Aanbieder

 • Stichting Bikkel

  Stichting Bikkel biedt dagbesteding aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij biedt zorg die er op gericht is om mensen te helpen met het aanbrengen van structuur in hun dagelijks leven. Er wordt gebikkeld in kleine teams van maximaal 4 personen met een vaste begeleider.

   

  De dagbesteding bestaat uit verhuisklussen en logistieke taken, zoals:

  • Uitruimen van kamers en appartementen van verpleeg- en verzorgingshuizen.
  • Verhuizen van ouderen die naar een verzorgingshuis gaan.
  • Verhuizen van spullen voor een zorginstelling van de ene naar de andere wooneenheid.
  • Door mensen met een beperking aangekochte meubels, witgoed of bruingoed, bij hen thuis afleveren (kleine vervoersvragen).

  Het werkgebied van Stichting Bikkel is de provincie Utrecht.

  Aanbieder

 • Stichting De Wederkerigheid

  De zorgboerderij van Stichting De Wederkerigheid is gevestigd op landgoed De Reehorst te Driebergen. Op het landgoed en op de boerderij werken mensen die een hulpvraag hebben. Het kan hierbij gaan om mensen met een verstandelijke beperking, mensen met psychische of psychiatrische problemen of een verslavingsverleden.

   

  Het werk bestaat uit landgoedonderhoud, landschapsbeheer, het werken in de moes- en bloementuin, het voeren en verzorgen van kippen, varkens, schapen, paarden en ander vee. De grondhouding van de begeleiders en de begeleidingsmethodiek van de zorg is gericht op het zoeken naar mogelijkheden en talenten van de deelnemers. Inspiratie voor deze werkwijze komt o.a. uit de antroposofie. 

  Aanbieder

 • ZOMO Fort Lunet IV

  Fort Lunet IV is gelegen tussen de wijken Hoograven en Lunetten. In de stad maar toch buiten. Op Fort Lunet IV wordt gewerkt door mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken in de keuken van het restaurant, verzorgen de catering voor de trainingen en vergaderingen, serveren de producten in het restaurant en op het terras en …. onderhouden het terrein. In alle opzichten is Fort Lunet IV dus de plaats waar u een keer geweest moet zijn. Fort Lunet IV is een werkcentrum van ZOMO Dagbesteding.

  Aanbieder

  • ZOMO Fort Lunet IV
   Adres
   Oude Liesbosweg 68 
   3524 SB  Utrecht
   Telefoon
   030 - 6330637 
   Website
   www.fortlunet4.nl 
 • ZOMO Werkcentrum Beatrixpark

  Werkcentrum Beatrixpark ligt, zoals de naam al doet vermoeden, midden in het Beatrixpark. Zij biedt diverse vormen van dagbesteding in een kleinschalige setting (maximaal 12 mensen).

   

  De locatie beschikt over een tuin waar biologisch getuinierd wordt. Ook is er een verkooppunt van planten/bloemen, groenten en fruit. Cliënten kunnen kiezen uit een breed scala van activiteiten, waaronder kunstzinnige uitingen rond flora en fauna, een combinatie van keukenwerkzaamheden en horeca en inpak- en emballagewerk rondom het thema groen en natuur.

  Werkcentrum Beatrixpark is onderdeel van ZOMO Wonen en Dagbesteding. 

  Aanbieder

  • ZOMO Wonen en Dagbesteding - Werkcentrum Beatrixpark
   Adres
   Oude Liesbosweg 52 
   3524 SB  Utrecht
   Telefoon
   030 266 73 51/06 128 100 06 
   E-mail
   info@zomozorg.nl  
   Website
   www.zomozorg.nl  
 • Zorgboerderij Griftenstein & Zorg

  Griftenstein & Zorg is een zorgboerderij in De Bilt, gehuisvest in een pensionstal voor paarden. Op een schitterende locatie biedt deze zorgboerderij een fijne plek voor mensen van alle leeftijden die begeleiding nodig hebben of een nuttige dagbesteding zoeken aan maximaal 8 gasten. Een plek om tot rust of... om juist in beweging te komen en talenten te (her)ontdekken

  Aanbieder

 • Zorgboerderij Hoeve Veldzicht

  Hoeve Veldzicht is een agrarisch bedrijf en biedt dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische achtergrond, een vorm van autisme of een burn out. Ook ouderen zijn welkom. Afhankelijk van de mogelijkheden kan meegelopen/meegewerkt worden met het verzorgen van de dieren, het onderhouden van tuin, erf en gebouwen. Maar ook de beleving van de rust, ruimte en natuur kunnen centraal staan.

  Aanbieder

1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina